Foto:Screenshot Instagram Marko Pejić

Zrenjanin- Na području Policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodile su se dve saobraćajne nezgode sa nastradalim licima.

U ovim saobraćajnim nezgodama tri lica su zadobila teške telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 181.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neprilagođene brzine kretanja vozilom – jedna, neustupanja prvenstva prolaza – jedna.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupaka su podneti protiv 5 učesnika u saobraćaju i izdata su 43 prekršajna naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 5 vozača, od toga 4 vozača zbog upravljanja vozilom bez vozačke dozvole i 1 vozač zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola. Takođe, iz saobraćaja su isključena 4 vozila, od toga 1 vozilo zbog toga što nije upisano u jedinstveni registar vozila, 1 vozilo zbog isteka važnosti registracone nalepnice i 2 vozila zbog tehničke neispravnosti.

Odeljenje saobraćajne policije u Zrenjaninu podseća sve vozače, da prilagode brzinu kretanja vozila osobinama i stanju puta, vidljivosti, preglednosti, atmosferskim prilikama, stanju vozila i tereta, gustini saobraćaja i drugim saobraćajnim uslovima, tako da vozilo mogu blagovremeno da zaustave pred svakom preprekom, odnosno da vozilom upravljaju na način kojim ne ugrožavaju bezbednost saobraćaja, a pripadnici saobraćajne policije će pojačati kontrolu vozača i vozila, s tim da će posebnu pažnju usmeriti na kontrolu i sankcionisanje vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i vozača koji ne poštuju ograničenje brzine kretanja.