Turistička organizacija Sečanj uspešno je završila ovu radnu godinu, održane  su mnogobrojne manifestacije koje neguju tradiciju i kulturu ovog kraja, postavljen je temelj za napredovanje i prezentovanje turističkog potencijala  ove opštine na najbolji način.

Direktorica Turističke organizacije opštine Sečanj Miljana Milošević sumirajući rezultate godine na izmaku izrazila je zadovoljstvo da su ostvareni postavljeni ciljevi  i da je opština Sečanj predstavljena adekvatno na brojnim manifestacijama u našoj zemlji.

„Kao rezime našeg rada u protekloj godini mogu sa sigurnošću  da kažem, da smo uspeli da realizujemo dosta zacrtanih ciljeva koji su nam ključni preduslov za još uspešnije poslovanje i temelj za nadgradnju i realizaciju novih projekata. Naše redovne aktivnosti su se odnosile na konstantne promotivne aktivnosti.  Štampanje i plasiranje promotivnog materijala, nastupi na sajmovima i manifestacijama, aktivna internet prezentacijama na različitim portlima, specilalizovanim sajtovima u društvenim mrežama“ rekla je Milošević i istakla izuzetno lepu saradnju sa udruženjima žena opštine Sečanj sa kojima je organizacija uspela da realizuje  projekte koji su se odnosili na negovanje tradicije, kulturne baštine, etno radionice na kojima su izrađeni unikatni suveniri i rukotvorine.

U pitomoj ravnici centralnog Banata u opštini Sečanj  posetioci mogu da uživaju u brojnim manifestacijama koje za cilj da imaju očuvanje kulture i tradicije, kao i da predstave potencijale ovog kraja.

„U protekloj godini možemo se pohvaliti sa uspešnom organizacijom velikog broja manifestacija na kojima su uživali žitelji opštine Sečanj, a i posetioci iz drugih krajeva. Izdvojila bih „Tamiške dane opštine Sečanj“, Drugi poljoprivredni sajam u Jaši Tomić koji je okupio preko 80 izlagača iz poljoprivrednog sektora, a takođe i eminentne stručnjake iz ove oblasti i veliki broj posetilaca. Zatim, Foto safari u Jaši Tomić na kojem je učestvovalo preko 100 fotografa iz naše zemlje i susedne Rumunije“, istakla je Miljana Milošević direktorica Turističke organizacije opštine Sečanj.

 

VIDEO TAMIŠKI DANI 2018:

Veliki akcenat Turistička orgnizacija opštine Sečanj stavlja na gastronomiju i prezentaciju specijaliteta ovog kraja. Nastupala je na beogradskom Ukus festu, Balkanskom festivalu sira i  time promovisala i unapredila rad lokalnih proizvođača. Održano je nekoliko manifestacija ovog  tipa, „Sirijada“ u Boki, „Krofnijada“ u Jarkovcu, „Bosanski lonac“ u Krajišniku i „Jesenje čarolije“ u sečnju.

 

U godini na izmaku  realizovan je projekat proširenja i adaptacije prostorija Turističke organizacije.

„Dobili smo moderan prostor koji će imati ulogu Turističkog informativnog centra, gde će posetioci moći da dobiju sve potrebne i kvalitetne informacije o turističkoj ponudi, kupe suvenire i reklamni materijal pogledaju postavku fotografija i slika, a sve to u svrhu promocije opštine Sečanj“, rekla je direktorica.

 

Direktorica Turističke organizacije opštine Sečanj Miljana Milošević otrila je planove za narednu godinu.

„U narednoj godini akcenat ćemo staviti na reku Tamiš, sa svim svojim blagodetima koje nam pruža. Projekti će se odnositi  na uređenje plaža, izletišta i staza za trčanje duž toka reke, zatim strateški projekat za opštinu je izgradnja kampa na Tamišu sa bungalovima za smeštaj lovaca i ribolavaca. Urađeno je idejno rešenje, a trenutno radimo na izradi projektno-tehničke dokumentacije za dobijanje građavinske dozvole“, rekla je Milošević i istakla da je u planu izrada novog promotivnog materijala i opremanje turističko informativnog centra sa novim unikatnim suvenirima.

„Pravce razvoja treba usmeriti na razvijanje tranzitnog turizma zbog blizine međudržavnog graničnog prelaza sa EU tj. Rumunijom. Sve nam je više biciklista koji prolaze kroz opštinu Sečanj, trudićemo se da povećamo sadržaje koji bi bicikliste zainteresovali i da nešto vide i da se duže zadrže u našem kraju. Prednost je blizina većih gradskih centara, dobri prilazni putevi, a šarolikost opštine Sečanj koja se ogleda u mnoštvu nacija i običaja daje jednu živopisnu sliku koja bi mogla biti izuzetno zanimljiva posetiocima koji posete ovaj kraj. Nadam se da zajedničkim snagama i lepom saradnjom na svim nivoima od lokalne samouprave, kulturnih institucija, škole, različitim udruženjima, ugostiteljskim sektorom, lokalnim proizvođačima, komšijnskim opštinama i naravno uz veliku pomoć Pokrajinske vlade i ministarstva, možemo da  napravimo lepu i zanimljivu banatsku priču“, istakla je Miljana Milošević.