Zrenjanin- U nedelju, 16.decembra 2018 godine, u Jevrejskoj ulici broj 3 u Zrenjaninu, su otvorene kancelarije Zajednice Srba iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Cilj okupljanja Zajednice Srba iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine je borba za prava prognanih i izgnanih lica sa područja bivše SFRJ. Međusobno privredno, ekonomsko, društveno i kuluturno povezivanje članova Zajednice. 

 

-Ovim putem želimo da se zahvalimo svima koji su došli i veliko hvala predsedniku Zajednice, gospodinu Branislavu Švonji, što je svima nama omogućio da se okupimo i sa svojim saradnicima, stvorio uslove za rad Zajednice, koje će vrlo brzo biti prepoznatljiva u gradu Zrenjaninu, kao i u Srbiji. To dokazuje i veliki broj članova Zajednice širom Vojvodine-rekao je Darko Vujčin.

-Mi, Srbi iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, mnogo smo, naročito u prethodna dva veka, dali Srbiji u miru i u ratovima. Najveći smo stradalnici ratova vođenih u prošlom veku i najugroženiji deo srpskog naroda. Sada se udružujemo, sa namerom da postanemo istinska snaga koja će predstavljati interese i zalagati se za ostvarivanje prava ljudi koji su u više navrata, našavši se u smrtnoj opasnosti, bili primorani da utočište potraže u Srbiji. To su samo neki od osnovnih načela naše Zajednice. Mnogo više o radu i delovanju Zajednice, u danima koji su pred nama- rekao je predsednik Branislav Švonja.

  • Radno vreme kancelarije je od 08 do 15 časova svaki radni dan.