Humanitarno trčanje „KORAKOM DO KUĆE OD SRCA“ za porodicu Dudaš iz Zrenjanina

Zrenjanin- Humanitarno trčanje pod nazivom „KORAKOM DO KUĆE OD SRCA“ za porodicu Dudaš iz Zrenjanina biće održano u nedelju, 24. februara. Cilj ove akcije je kupovina kuće porodici Dudaš i trajno rešavanje njihovog stanbenog pitanja.

Humanitarno trčanje započeće od Hrama sv. Save na Vračaru u Beogradu, a završiće se ispred crkve sv. Arhangela Mihaila (Ruska crkva) u Zrenjaninu. Trčaće se oko 82km. Organizatori trčanja su Saša Nikolić iz Aleksandrova, Nenad Škundrić, Boris Knez Knežević, Ivan Radosavljević iz Zrenjanina i Mario Barlakov iz Ečke. Svojim učešćem akciju će podržati i ultramaratonci Srbije.

„Svi koji žele da trče su dobrodošli da se pridruže. U toku trčanja učesnike će pratiti par kola kako bi oni koji ne mogu trčati sve, imali pauzu pa nastavili dalje. Sve funkcioniše po principu „otkupi kilometar“. Dakle, svako će moći da otkupi određeni kilometar trke simboličnom uplatom 1200 din. Svakoga dana kontrolisaćemo koji i koliko kilometara je otkupljeno. Ukoliko je sve otkupljeno pre ili tokom trke, građani i pravna lica će moći svakako da uplaćuju novac na račun porodice Dudaš. Svako u skladu sa svojim mogućnostima, naravno“, istakli su organizatori.

Broj tekućeg računa za pomoć otvoren kod Vojvodjanske banke: 355000320069476944, svrha uplate: Korakom do kuće od srca. Primalac: Đurika Dudaš, Munkači Mihalja 8. 23206 Mužlja, Zrenjanin.

„Sva sredstva će biti iskorišćena za kupovinu kuće porodici Dudaš. Porodica Dudaš trenutno živi u podstanarskoj kući u naselju „Mužlja“ u Zrenjaninu i ima rok da se iseli do početka marta ove godine pošto njihovi stanodavci prodaju kuću. Imaju četvoro dece od kojih drugo nastarije dete, 19- godišnji David ima neku vrstu cerebralne paralize koju prate jaki epileptični napadi  i nepokretan je. Kada se dese ti napadi David mora biti u vrlo kratkom vremenskom roku hospitalizovan. Zato se sada već traži kuća u blizini bolnice. Davidu je potrebna 24- časovna nega i troškovi za brigu o njemu (pelene za odrasle, lekovi, kreme, itd..) koji iznose oko 100 eura mesečno. Roditelji primaju tuđu negu i pomoć za njega u iznosu od 28.000 dinara što svakako ne može pokriti sve troškove brige o Davidu i ostale troškove života. Otac Đurika je zaposlen u fabrici obuće „STIL“ u Zrenjaninu i njegova primanja takođe nisu dovoljna za normalan život ove porodice. Đurika takođe ima psihičkih problema usled ove teške situacije u kojoj se porodica nalazi, lečen je na psihijatriji i često odsustvuje sa posla kako bi brinuo o Davidu. Ostalo dvoje sjajne dece su učenici osnovne škole. Prvu akciji pomoći ovoj porodici je sproveo čuveni humanitarac Mile Jurković iz Beočina, poznatiji kao stolar Mile, dodelom kolica za Davida. Pozivaju se svi građani Srbije, pravna lica, preduzeća, lokalna samouprava grada Zrenjanina i svi mediji da uzmu učešće u akciji pomoći ovoj porodici kako bi im trajno rešili stanbeno pitanje. Ako svako od nas učini malo, porodici Dudaš će to značiti puno. Kontakt brojevi za sva pitanja su u opisu dogadjaja a vi podelite ovo i pozovite prijatelje! Bitno je da sada što više ljudi sazna kako bi pomogli“, naveli su organizatori humanitarne akcije „KORAKOM DO KUĆE OD SRCA“.

Povezani članci

1 Comment

  1. Jasminka

    Kuća na zelenom polju se prodaje za 28 hiljada eura ODMA USELJIVA sa malom popravkom nek se javi na tl 0654046725 Zrenjanin jaca

    Reply

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copy link
Powered by Social Snap