Zrenjanin- Pogrebna služba JKP „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin, nalazi se u centru grada, u Svetosavskoj ulici broj 25, a na istoj adresi nalazi se i Prodavnica pogrebne opreme koja je snabdevena kompletnim asortimanom neophodnim za ceremoniju sahrane pokojnika.

Servis je svih građana i dostupna im je 24 časa dnevno, sedam dana u nedelji, kako u toku, tako i posle radnog vremena i jedino je mesto u gradu gde građani na jednom mestu mogu završiti sve u vezi zakazivanja pogrebnog sprovoda i kupovine pogrebne opreme po veoma povoljnim cenama.

Po isteku radnog vremena, građani se mogu obratiti pozivom na dežurne brojeve telefona: 066/866-03-00 i 023/522-350. Dežurne ekipe Pogrebne službe će, odmah nakon poziva izaći na lice mesta i u tim, za građane bolnim i potresnim momentima, obaviti sve aktivnosti vezane za zakazivanje pogrebnog sprovoda kao i obezbeđivanje pogrebne opreme.
Takođe, u Pogrebnoj službi građani mogu dobiti sve informacije koje se odnose na kupovinu uređenih grobnih mesta sa mermernim okvirom i porodičnih grobnica sa spomen obeležjem, uz mogućnost odloženog plaćanja na više mesečnih rata.

Odlukom o uređivanju i održavanju groblja i sahranjivanju ( „Sl.list opštine Zrenjanin“ br. 14/05 i 1/06, „Sl.glasnik RS“ br.23/09-odluka US i „Sl. list grada Zrenjanina“ br.3/09,14/10, 21/16), čl.3. propisano je da delatnost uređivanja i održavanja groblja, sahranjivanja umrlih lica i pružanje drugih pogrebnih usluga, kao komunalnu delatnost od opšteg interesa, obavlja JKP „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin. Usluge sahranjivanja i održavanja grobalja ovo preduzeće obavlja na sedam grobalja u naseljenom mestu Zrenjanin i na tri groblja u naseljenom mestu Melenci, a uslugu sahranjivanja vrše i u naseljenim mestima: Elemir, Lukićevo, Aradac, Ečka i Lazarevo.

-Svakodnevnim obilaskom grobalja koja su nam poverena na održavanje, primetili smo da su neka grobna mesta zapuštena, neuređena, da su spomen obeležja na njima oštećena, nagnuta, sklona padu i sl., iako ista imaju korisnike koji su u skladu sa citiranom Odlukom dužni da ih održavaju i da se o njima staraju.Upravo iz ovih razloga, uveli smo uslugu uređenja grobnih mesta. Korisnicima koji nisu u mogućnosti da brinu o održavanju grobnog mesta (zbog bolesti, starosti, promene prebivališta ili iz nekih drugih razloga) kao i onima koji žele da im taj posao bude profesionalno i na najbolji mogući način obavljen, JKP „Čistoća i zelenilo“ nudi uslugu uređenja grobnih mesta na godišnjem nivou (što podrazumeva da će se jednom mesečno uređivati grobno mesto) po veoma povoljnim cenama. Cena uređenja grobnog mesta bez ploče na godišnjem nivou iznosi 4.302,25 dinara, a uređenje grobnog mesta sa pločom na godišnjem nivou iznosi 2.839,49 dinara. Uređenje običnog grobnog mesta obuhvata šišanje i čupanje trave, okopavanje i grabuljanje istog, pranje okvira i spomenika, odnošenje smeća i čišćenje snega u zimskom periodu.Uređenje grobnice sa pločom obuhvata pranje okvira, ploče i spomenika, odnošenje smeća i čišćenje snega- rekla je Danijela Tančić PR JKP „Čistoća i zelenilo“.

Sve informacije koje se odnose na uslugu uređenja grobnog mesta zainteresovani građani mogu dobiti u Prodavnici pogrebne opreme radnim danima od 7 – 21 časova , subotom od 7.30-20.30 časova i nedeljom od 8-16 časova ili putem telefona broj: 023/561-473, kao i u kancelariji Pogrebne službe, svakog radnog dana od 7-15 časova ili putem telefona broj: 023/525-737.

Isto tako, u kancelariji Pogrebne službe zainteresovani građani mogu podneti zahteve za prevod prava korišćenja na grobnim mestima, izdavanje potvrde o korišćenju grobnih mesta i porodičnih grobnica za potrebe ostavinske rasprave, obnovu ugovora o korišćenju grobnih mesta, promenu adrese korisnika grobnih mesta, a na istom mestu mogu neposredno predati žalbe i molbe vezane za pogrebne usluge.

Reklamacije, žalbe i molbe mogu se uložiti i putem e-mail adrese: reklamacije@jkpciz.co.rs a odgovor na iste građani će dobiti u roku od 8 dana, odnosno najkasnije u roku od 15 dana, u slučaju potrebe za produženjem opredeljenog roka.

Danijela Tančić  poziva građane da učestvuju u anketi koja će biti sprovedena u periodu od 21.01. do  04.02.2019., pristupom na sajt JKP „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin, u delu gde su kontakti u podmeniju-anketa, i odgovorom na postavljena pitanja, u cilju prikupljanja korisničkih podataka i informacija za dalje aktivnosti te uvida u potrebe korisnika pogrebnih usluga.

„Mišljenje građana nam je veoma važno.Odgovore koje dobijemo ćemo razmotriti kao i iskazane predloge i stavove, radi iznalaženja boljih rešenja kada je u pitanju kvalitet pogrebnih usluga“, istakla je Danijela.