Politika- Liga socijaldemokrata Vojvodine još jednom postavlja pitanje zrenjaninskoj naprednjačkoj vlasti zašto izgradnja obilaznice oko Zrenjanina još nije započeta.

-Obišli smo mesto gde bi trebalo da je gradilište i uverili se svojim očima da, po svemu sudeći, obilaznica oko grada neće skoro. Gradilište je pusto, nikakve pripreme nisu izvršene, radnika na gradilištu nema, radovi još nisu ni započeti. Sve što naprednjački kadrovi znaju je da ponekad napravi neku demagošku predstavu. Tako je i prošle godine svečano i pomprezno otvorena izgradnja obilaznice, uz prisustvo ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, direktora JP “Putevi Srbije”, sa radnicima i građevinskim mašinama u pozadini, za najavljeni deo izgradnje dat je rok do septembra ove godine, a samo dan nakon svečanog otvaranja gradilište je ostalo pusto i tako je i do dan danas. I tada smo upozoravali na neiskrenost u namerama gradskih čelnika i nažalost ponovo smo bili u pravu- rekao je mr Dejan Čapo predsednik Odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina.

 

-Podsećamo još jednom, gradski čelnici od 2012. godine redovno najavljuju radove sa obećanjem da će kompletna obilaznica biti završena do 2016. godine. Osim što obilaznica nije završena kako je planirano, izrazili smo sumnju i u ispravnost namera vladajuće većine kada je u pitanju cena. Naime, najpre je rečeno da je za nastavak izgradnje obilaznice obezbeđeno 654 miliona dinara, da bi zatim bio potpisan protokol o načinu izgradnje druge faze obilaznice oko grada sa Putevima Srbije vredan 775 miliona dinara, dok se ovih dana govori o vrednosti radova  od 350 miliona dinara plus PDV. Ni građani Zrenjanina, ni javnost, ni opozicija ne znaju ništa o tome šta se dešava sa ovim važnim životnim problemom. Ovakvim ponašanjem naprednjačka većina pokazuje neodgovornost, zanemarivanje interesa građana i nesposobnost. Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine godinama konstantno upozorava na neispunjena obećanja o izgradnji obilaznice na sednicama Skupštine grada, u obraćanjima javnosti, putem traženja informacija od javnog značaja i postavljanja odborničkih pitanja, ali gradski čelnici na sve to ostaju nemi. Zrenjaninska putna infrastruktura se ionako raspada, a prolazak kamiona kroz centar dodatno opterećuje naše puteve. Naši kolovozi su u veoma lošem stanju sa rupama na svakih par metara pa Zrenjaninci moraju da voze slalom da bi te rupe izbegli. Problem izgradnje obilaznice oko Zrenjanina je neophodno rešiti. Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od predstavnika vladajuće koalicije da prestanu sa izigravanjem interesa građana i završe posao koji su obećali ili da podnesu ostavke-dodao je Čapo.