U subotu, 12. januara od 12.00 časova na Trgu slobode u Zrenjaninu prodefilovaće Karavan kojim će biti najavljen jubilarni 50. Praznik mimoze u Herceg Novom.

 

 

15 mažoretkinja, 28 članova duvačkog orkestra, 2 klovna i 2 trombonjera najaviće 50. karneval mimoze u Herceg Novom. Automobil će vući alegorijska kola dužine 5,30 m, širine 2,2 m i visine 2,5 m, a maskota ribe će biti dugačka 6 metara, te će ukupna dužina ovih kola  biće 12 metara.

-Grad Zrenjanin je zahvaljujući ličnim kontaktima dobio privilegiju da pored Beograda i Novog Sada ugosti organizatore praznika mimoze iz Herceg Novog i naše prijatelje koji su bili poslednji put u našem gradu pre više od 30 godina- rekao je direktor Turističke organizacije grada Zrenjanina Zoran Ljubotina i pozvao sugrađane da u subotu 14. januara dođu na Trg slobode  i dočekaju ovaj nesvakidašnji događaj i svojevrsnu turističku atrakciju.

Foto:FB Praznik Mimoze Herceg Novi

Praznik mimoze počeće tradicionalno, prvog vikenda u februaru, a raznovrsni programi će trajati tokom celog meseca u popularnom turističkom crnogorskom gradu.