Zrenjanin- Na gradskom kupalištu Peskara u periodu od 31. maja do 2. juna biće održana  manifestacija „Zrenjaninsko leto na Peskari 2019“  Posetioce očekuje bogat  muzičko-zabavni program uz brojna iznenađenja i trodnevna besplatna škola skutera.

Manifestacija “Zrenjaninsko leto na Peskari 2019“ najavljena je danas na konferenciji za novinare održanoj u Multimedijalnoj sali Gradske kuće na kojoj su o njenom značaju i programu govorili Zoran Ljubotina direktor Turističke organizacije grada Zrenjanina, Simo Salapura pomoćnik gradonačelnika, Radiša Dupljanović direktor  Javnog preduzeća “Gradska stambena agencija” Aleksandar Krešević u ime škole MK Motojet iz Novog Sada i Marko Miškeljin u ime Kancelarije za mlade.

Pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura podsetio  je da su prethodnih godina u Gradsko kupalište „Peskara“ uložena značajna sredstva,  da je Grad zajedno sa partnerima i ove godine pripremio bogat program.

“ U razvoj gradskog kupališta Peskara uložena su značajna sredstva, kao i u  poboljšanju  infrastrukture. Zrenjaninsko kupalište je prošle godine, dnevno,  posetilo nekoliko hiljada kupača“ rekao je Simo Salapura.

„Sve je spremno za letnju sezonu imamo i  jednu  novinu, od  ove godine imamo i objekat za brzu hranu. Uređena je  plaža, postavljene su nove baterije na tuševima, osvežen je kompletan mobilijar, a proširene su i tribine na terenu za bič volej“, rekao je  Radiša Dupljanin.

„Turistička organizacij grada Zrenjanina se trudi da program na  kupalištu  iz godine u godinu bude sve bolji i učinićemo sve da posetioci kvalitetno provedu vreme na zrenjaninskom moru“, rekao je Zoran Ljubotina.

Marko Miškeljin u ime Kancelarije za mlade pozvao je sugrađane da u subotu, 1. juna tačno u podne, dođu na Peskaru i uživaju u bogatom programu i najavio dobar muzički program.

„Besplatna škola skutera „Aquabike“ počinje u petak 31. maja i trajaće do nedelje 2. juna. Kroz ovu trodnevnu besplatnu Akvabajk školu deca uzrasta od 13 do 18 godina će imati priliku, u periodu od 11 do 16 časova, da nauče osnovne tehnike u vožnji skutera. Akvabajk škola je sportsko edukativna manifestacija, koja ima za cilj da promoviše sport i zdrav način života. Obuka će se organizovati u uslovima koji garantuju bezbednost i sigurnost učesnika od strane MK Motojet iz Novog Sada“, rekao je Aleksandar Krešević.