Zrenjanin- Zrenjaninsko pivo, deo tradicije i jedan od dugogodišnjih simbola grada, vraća se među stanovnike Zrenjanina, ali ovoga puta sa novim ukusom i dizajnom.

Povodom oživljavanja projekta jednog od najprepoznatljivijih simbola Zrenjanina, Zrenjaninskog piva, danas je u Baroknoj sali Gradske kuće održana konferencija za novinare na kojoj su govorili gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i generalni direktor kompanije Carlsberg Srbija Vladimir Vava.

 

Saradnja grada Zrenjanina i kompanije Carlsberg Srbija pored vraćanja Zrenjanincima njihovog omiljenog piva za cilj ima i obnavljanje pivarske tradicije grada, tako što će dva dinara od svake prodate flaše novog piva biti izdvojena za izgradnju kraft pivare u Zrenjaninu. Kako bi novo pivo bilo potpuno u  skladu sa ukusom onih kojima je prvenstveno namenjeno. Svi zainteresovani imaće priliku da glasaju za najbolji od tri ponuđena piva i najlepši od tri dizajna etikete, a etiketai recept sa najviše glasova građana Zrenjanina postaviće novi zaštitni znak Zrenjaninskog piva.

 

– Nema, verujem, ni jednog Zrenjaninca koji, na pomen našeg nekadašnjeg piva i pivare Lazara Dunđerskog, neće poželeti da bar deo te i takve tradicije bude prisutan u našem gradu danas. Naše napore i inicijative da se tako nešto ostvari, prepoznali su u kompaniji Carlsberg i evo nas na zajedničkom projektu, koji danas predstavljamo i koji će siguran sam, zaživeti na obostrano zadovoljstvo- rekao je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

Degustacija Zrenjaninskog piva u centru Zrenjanina.

-U saradnji sa predstavnicima Grada Zrenjanina, realizovaćemo projekat koji će u budućnosti imati širi društveni značaj, jer će Carlsberg Srbija od svake prodate boce izdvajati dva dinara za podršku lokalnoj zajednici. Prikupljena sredstva biće uložena u izgradnju kraft pivare koja će se nalaziti na mestu nekadašnje pivare. Nadamo se da ćemo podstaći razvoj  lokalnog turizma i ugostiteljstva – istakao je generalni direktor kompanije Carlsberg Srbija Vladimir Vava.

U centru Zrenjanina od danas, 1. februara započinje sedmodnevno testiranje na kojem će svi stanovnici Zrenjanina imati priliku da izaberu novi ukus i dizajn etikete svog omiljenog brenda. U ponudi će biti tri različita ukusa piva i tri dizajna etikete budućeg Zrenjaninskog piva. Degustacija budućeg Zrenjaninskog piva biće do četvrtka, 7. februara.

– 1. februara od 13 do 20 časova,
– 2. i 3. februara od 12 do 20 časova
– 4 do 7. februara od 15 do 20 časova

 

Pravo učestovanja u testiranju imaju samo osobe starije od 18 godina