Politika- Pokret Dosta je bilo osudjuje bilo kakve pritiske i napade na novinare. Ovaj put ćemo se osvrnuti na nedavno policijsko privodjenje Dragana Šašića u našem gradu.

„Čovek je novinar i radi na jednoj od lokalnih televizija. Nakon objavljivanja odredjenih informacija i optužbi (kako nam je rečeno za koje gradjani već odavno po kuloarima pričaju) u vezi sa zamenikom PU Zrenjanin priveden je i ispitivan. U redu bi bilo da je ovo uradjeno radi proveravanja navoda koje je ovaj čovek izrekao a u službi otkrivanja kriminalnih radnji. Ukoliko to nije tako ovaj čin bismo smatrali vrlo opasnim jer se koristi policija za zaplašivanje ne samo jednog novinara, već i ostatka javnosti, a zarad jednog čoveka ili odredjene grupe ljudi. Naravno da gradjani u takvom prikazu sile onda nemaju poverenja u policiju koju čine i izuzetno časni pojedinci. Pošteni policajci koji su osujećeni da rade svoj posao. Smatramo da je potpuno nemoralno uplitati čitavu policiju u razračunavanje jednog čoveka sa jednim novinarem. Posao policije i tužilaštva mora biti otkrivanje kriminalnih radnji pa makar ko ih činio. Ukoliko je i deseti deo onoga što je objavljeno istina, istraga se mora sprovesti. Ne sme biti zaštićenih pojedinaca. Postoje tužbe za klevetu i postoje institucije koje drugim, legalnim načinima mogu da dokažu da li je neko iznosio neistine ili ne. Pozivamo nadležne da reaguju. Novinari moraju biti zaštićeni i ne sme im se pretiti“, istakla je  Svetlana Vukobratović Novković.

„Nedavno smo imali slučaj u Grocki kada je predsednik opštine platio ljude da zapale kuću novinara Milana Jovanovića dok su on i supruga spavali. Tako nešto u Zrenjaninu se ne sme desiti. Lokalni šerifi se moraju obuzdati. Narod je već dosta zaplašen pričama o pojedincima kojima je mnogo što šta dozvoljeno. U ovakvoj atmosferi će nam pobeći i ono malo normalnih ljudi koji u ovakvim okolnostima ne žive već životare u našem gradu“, naglasila je Svetlana.