U Petak, 15. februara 2019. je u Malom salonu Kulturnog centra Zrenjanina otvorena izložba slika Slavomira Kovačkog  „Impresija Sunca“. Kovački je predstavio 25  radova iz  likovnog opusa koji je nastao u toku 2018. i početkom ove godine. 

Ovo mu je  druga samostalna izložba, a Kulturni centar je organizuje u skladu sa svojim konceptom podrške talentovanim umetnicima na početku svojih umetničkih karijera. Izložba je otvorena do 1. marta a organizuje se u saradnji sa Kancelarijom za mlade Grada Zrenjanina.

 

„Drago mi je što po drugi put imam priliku da izlažem u svom rodnom gradu Zrenjaninu. Izložba „Impreslija Sunca“nosi naziv po poznatoj slici Klod Monea. Ono što sam predstavio publici je kombinacija apstrakcije i simbolizma jer je to umetnički pravac koji me privlači i najbolje na taj način mogu da ispoljim svoje emocije i pošaljem poruku ljudima“, rekao je Slavomir Kovački povodom otvaranja izložbe.

 

Slavomir Kovački  rođen je 1999. godine u Zrenjaninu. Završio je zrenjaninsku Srednju poljoprivrednu školu a crtanjem i slikanjem se bavi od svoje devete godine. Trenutno je student Likovne akademije u Firenci (Italija).