Počela gradnja 40 stanova za zbrinjavanje izbeglih i raseljenih porodica

Zrenjanin- Počela je gradnja stambenog objekta sa 40 stanova u Pančevačkoj ulici u Zrenjaninu, za potrebe zbrinjavanja izbeglih i raseljenih lica. Realizacija tog projekta sprovodi se u okviru Regionalnog stambenog programa u Republici Srbiji, a finansijska sredstva obezbeđena su kroz donatorska sredstva Fonda Regionalnog stambenog programa, preko Banke za razvoj Saveta Evrope i kroz učešće Grada Zrenjanina.
Planirana vrednost investicije iznosi 922.000 evra, a Grad Zrenjanin uzeo je učešće u projektu kroz obezbeđivanje građevinskog zemljišta i kompletne infrastrukture. Radove izvodi preduzeće “Kej” iz Valjeva, a rok za završetak je novembar ove godine.
Gradnjom ovog stambenog objekta nastavljaju se aktivnosti koje Grad Zrenjanin sprovodi u saradnji sa republičkim Komesarijatom za izbeglice i migracije, a tiču se obezbeđenja trajnih stambenih rešenja najugroženijim izbeglim i raseljenim licima koja imaju prebivalište na teritoriji grada. Nedavno su uručeni ključevi za 11 stanova u objektu u Ulici Franje Kluza, vrednost te investicije bila je 274.000 EUR, a grad je uzeo učešće u rešavanju stambenih potreba izbeglica i kroz kupovinu seoskih kuća i dodelu paketa pomoći.
Za kupovinu 13 seoskih kuća, za isto toliko izbegličkih porodica, u okviru Regionalnog stambenog programa gradu su dodeljena sredstva od 143.000 EUR. Takođe, gradu su dodeljena i sredstva za nabavku paketa građevinskog materijala za 29 korisnika, u ukupnom iznosu od 261.000 EUR.
Konačno, izbegličkim porodicama u Elemiru, Tarašu, Perlezu i Zrenjaninu dodeljene su i montažne kuće.
Izvor:zrenjanin.rs

Povezani članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copy link
Powered by Social Snap