Zrenjanin- Danas je u Baroknoj sali Gradske kuće održana 63. sednica Okružnog štaba za vanredne situacije Srednjobanatskog upravnog okruga. 

Na sednici je razmatrana trenutna epidemiološka situacija na teritoriji Srednjobanatskog upravnog okruga i o pripremi jedinica lokalnih samouprava za nastupajući zimski period.

 

Sednicom je predsedavala načelnica i komandant Okružnog štaba Snežana Vučurević. 

O trenutnoj epidemiološkoj situaciji izveštaje su podneli dr Radivoj Filipov, dr Predrag Rudan i dr Zdravko Ždrale .

Nakon podnetih izveštaja zaključeno je da na teritoriji Srednjobanatskog upravnog okruga, opada broj pozitivnih lica na KOVID 19 na dnevnom nivou.

Potrebno je i dalje apelovati na građane o neophodnosti pridržavanja propisanih mera zaštite u sprečavanju širenja korona virusa. Važno je intezivirati vakcinaciju protiv Kovida 19.

Situacija u zrenjaninskoj bolnici je nešto povoljnija.

Načelnica Snežana Vučurević je istakla da inspekcijske službe, sanitarna, tržišna, poljoprivredna, veterinarska inspekcija, inspekcija rada, komunalna inspekcija i komunalna milicija vrše svakodnevne kontrole u primeni protivepidemijskih mera. U toku novembra pojačani su nadzori nakon 20 časova u cilju kontrole Kovid sertifikata.

Konstantovano je da se građani u velikoj meri pridržavaju propisanih mera, a da nakon 20 časova u većini ugostiteljskih objekata je mali broj gostiju ili su objekti zatvoreni.

U periodu od 01. novembra do 22. novembra 2021.godine na teritoriji Srednjobanatskog upravnog okruga izvršeno je 1465 inspekcijskih nadzora i izrečeno je 27 mera.

Na osnovu izveštaja koje su podnele JLS Srednjobantskog okruga zaključeno je da su sve jedinice lokalnih samouprava na teritoriji Srednjobanatskog upravnog okruga održale sednice svojih štabova za vanredne situacije i da su u većem delu pripremljene, da u slučaju proglašenja vanredne situacije, usled većih snežnih padavina, preduzmu odgovarajuće preventivne i operativne mere, u sklopu jedinstvenog sistema zaštite i spasavanja.

Izvor:srednjobanatski.okrug.gov.rs