Vesti- Prolećna akcija iznošenja kabastog otpada počela je  u subotu 16.03.2019.godine i trajaće do 16. aprila 2019.g. Organizuje se u saradnji sa  gradskim mesnim zajednicama i sa ciljem da se građani oslobode na adekvatan način  kabastog otpada  koji treba da se odlaže u kontejnere postavljene za tu namenu.

„Ne retko susrećemo se na terenu da građani pored kontejnera ostavljaju velike količine kabastog otpada.Noćas su naši radnici iz Mesne zajednice Zeleno polje, odnosno iz ulica ugao A.Cesarca – Sremska i ugao ulica Hercegovačka –J.Pančića zatekli ogromne količine otpada pored kontejnera. Građani na navedenim lokacijama bacali su kompletan nameštaj, dušeke, ogromne količine šuta, grana, WC šolje i drugo. Do jutarnjih sati sa navedenih lokacija odneto je punih osam kamiona  kabastog smeća. I dalje se sa ovih lokacija odnosi otpad koji je ostavljen pored namenskih kontejnera.

Apelujemo na građane da kabasto smeće ne odlažu pored kontejnera od 5 m3 za odlaganje kabastog otpada već u njih. Dolazi do stvaranja divljih deponija, narušavanja komunalne higijene i samog izgleda našeg grada. Građani koji imaju veće količine kabastog otpada mogu sa auto prikolicom odneti i  besplatno odložiti na gradsku deponiju. Samo zajednički možemo  doprineti da naš grad bude čist, uredan i sređen- istakla je Danijela Tančić PR JKP „Čistoća i zelenilo.“