Grad Zrenjanin i GRUPPO ZILIO DOO BEOGRAD, investitor izgradnje Postrojenja za prečišćavanje pitke vode za Grad Zrenjanin (“Fabrika vode”), sa zadovoljstvom informišu pre svega građane Zrenjanina, kao i celokupnu zainteresovanu javnost da je, nakon ispunjenja svih uslova koje propisi zahtevaju, ishodovana sanitarna saglasnost za korišćenje Fabrike.

Istovremeno, u toku su završna ispitivanja i podešavanja rada opreme i uređaja, a završeno je utvrđivanje liste opreme koja se mora zameniti usled neplaniranog stajanja sa radom.

Probni rad je, po planu i odobrenom roku, trebalo da traje do kraja juna meseca 2019. godine. U ovom trenutku, prema planovima investitora, probni rad biće definitivno okončan malo ranije, u prvoj polovini juna meseca 2019.godine, do kada se očekuje i dobijanje upotrebne dozvole za rad.

U koordinaciji sa JKP ViK Zrenjanin i Gradom Zrenjaninom, investitor ulaže maksimalan napor da se, istovremeno sa puštanjem Fabrike u rad, voda u Zrenjaninu i zvanično proglasi pitkom. Takođe, investitor saopštava da će i JKP ViK otpočeti sa redovnim ispiranjem gradske vodovodne mreže tokom kojeg može doći do kraćeg zamućenja i poremećaja kvaliteta vode i pada pritiska u mreži, a o čemu će javnost biti obaveštena od strane tog komunalnog preduzeća.