Letnje Olimpijske igre Specijalne Olimpijade ove godine biće održane od 8. do 22. marta u Abu Dabiju, prelepom gradu u Saudijskoj Arabiji. Ovo takmičenje je u rangu globalnih sportskih događaja kao što su Olimpijske i Paraolimpijske igre i na njemu će ove godine biti prisutno oko 7000 učesnika iz 170 nacionalnih timova.

Specijalna Olimpijada Srbije, kao krovna organizacija koja okuplja klubove koji se bave sportskim radom sa decom i omladinom sa posebnim potrebama, kao i inkluzivnim sportom, formirala je reprezentaciju u kojoj Zrenjanin ima 9 predstavnika.

Put Saudijske Arabije uputiće se naši sugrađani, članovi Sportskog kluba za decu i omladinu sa posebnim potrebama „Hendi sport“, Olga Ramadani, Jovana Rakić, Anja Ostojić i Jovan Pavić (UNIFIED odbojka) kao i Vesna Kovačev, Filip Bartole, Valentina Manojlov i Ivan Živkov (atletika) a sve pod budnim okom trenera Borislava Nuhanovića.

-Prepoznajući značaj učešća na ovako bitnom globalnom sportskom događaju za decu i omladinu sa posebnim potrebama, kompanija GOMEX uključila se u akciju podrške mladim sportistima kroz obezbeđivanje neophodnih sredstava za ličnu higijenu i ostalih potrepština za nesmetan boravak u Abu Dabiju. Dosadašnji uspesi naših sugrađana na brojnim sportskim takmičenjima na kojima su bili učesnici daje nam za pravo da se nadamo medaljama iz Abu Dabija. Takmičare „Hendi sporta“ nakon Olimpijade očekuje još nekoliko desetina takmičenja, pa je ovo ujedno i dobra prilika za ostale društveno odgovorne kompanije iz Zrenjanina poput GOMEX-a da se pridruže pružanju podrške našim mladim sportistima da odu i na druga takmičenja- rekao je  Nedeljko Golušin  marketing menadžer kompanije GOMEX.

Oko načina realizacije pomoći i ostalim detaljima svi zainteresovani se mogu obratiti direktno treneru Borislavu Nuhanoviću putem broja telefona 063502596 ili putem e-mail adrese  nuhanovicb@gmail.com.