Politika- Krajem decembra meseca prošle godine kada je postrojenje za prečišćavanje vode pušteno u probni rad ni na kraj pameti nam nije bilo da četiri meseca nakon toga nećemo znati ništa više osim da je postrojenje i dalje u probnom radu.

 
Preko portala Grada Zrenjanina i ostalih medija informisani smo da je prošle nedelje dobijena citiram: „sanitarna saglasnost za korišćenje Fabrike“. Pošto nije objašnjeno, važno jeda se naglasiti da to nije odluka sanitarne inspekcije da se ukida zabrana za piće vode iz zrenjaninskog vodovoda, već da je to samo jedna od prethodnih saglasnosti koja je davno trebala da bude ishodovana i kao takva za građane nema nikakav praktičan značaj“,  rekao  je  Aleksandar Korovljev.


Sa druge strane o onome što je važno nemamo nikakve informacije, pa možemo da zaključimo da smo od čiste vode još uvek daleko. Ne znamo ništa o mešovitoj komisiji (mešovito jer članovi treba da budu predstavnici i grada i izvršioca usluge prečišćavanja vode) koja treba da isprati puštanje u rad postrojenja. O toj komisiji ne znamo ništa zbog jednog od 3 razloga:

1. Nije došlo vreme da se formira jer postrojenje nije spremno ili kvalitet vode nije takav da može da da se pusti u rad.
2. Grad nije zainteresovan da za puštanje u rad postrojenja, odnosno usluge prečišćavanja koju je sam naručio.
3. Komisija je formirana ali se imena kriju od javnosti. Ovo bi značilo da se postrojenje iz nekog razloga pušta u rad tajno.

„Zašto nam je ova komisija važna? Zato što treba da isprati merenja parametara koji su ugovorom o prečišćavanju vode definisani. Između ostalog to je istovremeno merenje kvaliteta prečišćene vode uz merenje kapaciteta postrojenja. Podsetiću vas da na predlog Dosta je bilo iz Zrenjanina kroz inicijativu „Zajedno za vodu“, da u ime grada, jedan član komisije bude profesor Božo Dalmacija, najeminentniji stručnjak iz ove oblasti, od decembra niko nije odgovorio“, dodao je Aleksandar Korovljev Gradski Odbor Dosta je bilo Zrenjanin.