Novi Bečej- Tročlana delegacija Privredne komore Budimpešte na čelu sa potpredsednikom Gaborom Bartošem boravila je u dvodnevnoj poseti opštini Novi Bečej. Tom prilikom je sa predstavnicima lokalne samouprave koju predvodi predsednik opštine Novi Bečej Saša Maksimović razgovarano o produbljivanju saradnje koja je vezana pre svega za izgradnju turističke infrastrukture, ulaganje u turizam, sport i kulturu.

Saradnja između dveju zemalja Mađarske i Srbije je na najvišem nivou do sada, ocenio je predstavnik Privredne komore Budimpešte Mikloš Bortemisa. Zahvaljujući sporazumu koji je još 2013. godine potpisan od strane mađarskog i srpskog predsednika Vikora Orbana i Aleksandra Vučića, naše države su uspostavile jake veze i veliko prijateljstvo – dodaje Bortemisa. To je i razlog zašto smo odlučili da baš u Novom Bečeju, koji se nalazi u srcu Vojvodine otvorimo prvi razvojni centar Privredne komore Budimpešte. Kroz delovanje ovog centra uspostavljaćemo i saradnju sa ostalim gradovima u Banatu kroz različite projekte, pre svega vezane za razvoj turizma.

 

Predstavnik privredne komore Budimpešte Mikloš Bortemisa zahvalio se predsedniku opštine Saši Maksimoviću na ukazanom gostoprimstvu istakavši da su naša dva narova veoma slična a sam tim i povezana kroz mnoge istorijske događaje, što je dodatni motiv da saradnja između dveju zemalja bude još jača.  

Otvaranje kancelarije Privredne komore Budimpešte je veoma važna stvar za samu opštinu, rekao je predsednik Saša Maksimović. Građani Novog Bečeja  treba da znaju da je ovo prvi centar ovog tipa u Vojvodini koji će otvoriti Privredna komora Budimpešte. Verujem da će ovo biti korak ne samo ka učvršćivanju i jačanju prijateljstva naših naroda već i kao korist za obe strane. Maksimović je istakao da će Novi Bečej u tom smislu biti centar odakle će ići ne samo informacije i dokumentacija nego i sva operativa vezana za Privrednu komoru Budimpešte.

 

Kancelarija Privredne komore Budimpešte počeće sa radom sredinom maja meseca sa ciljem da na najbolji način poveže privrednike iz Mađarske i Srbije. To će pomoći i jednoj i drugoj zemlji da se bolje razvijaju i povezuju i sa drugim gradovima.