Zrenjanin- JKP “Čistoća i zelenilo” Zrenjanin, ambiciozno nastavlja da ostvaruje zacrtane planove, a sve u cilju unapređenja preduzeća. Povodom nabavke novih vozila, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić sa saradnicima, pomoćnicima Duškom Radišićem i Draganom Ćapinom, posetio je danas JKP “Čistoća i zelenilo”.

„S obzirom da je „Čistoća“ preduzeće koje se prevashodno bavi uslužnim delatnostima, izuzetno je važno da korisnici budu zadovoljni uslugama koje im pružamo i zato konstantno težimo u podizanju njihovog kvaliteta“, naglasio je direktor JKP „Čistoća i zelenilo“ Zoran Protić.

„Kako bi unapredili rad i efikasnost Službe za iznošenje i deponovanje komunalnog otpada, nabavili smo tri nova kamiona marke Volvo, odnosno dve smećarke i auto podizač, a čija je ukupna vrednost 46.250.000,00 dinara bez PDV-a. Kamioni su zapremine 16 m3 i 22 m3 i koristiće se za iznošenje komunalnog otpada u gradu i u naseljenim mestima, dok će se auto podizač prvenstveno koristiti za iznošenje komunalnog otpada, odnosno kontejnera iz privrede. Sa nabavkom novih auto-smećara, kapaciteti „Čistoće“, kada je iznošenje komunalnog otpada u pitanju, biće znatno uvećani, a samim tim i kvalitet u pružanju komunalnih usluga biće mnogo viši, kao i nivo komunalne higijene u gradu. Takođe, za potrebe Službe javno zelenih površina i zimske nabavljena su tri traktora marke Deitz Far koji su opremljeni daskama za guranje snega i posipačima. Kupovinom traktora biće olakšan i unapređen rad ovih službi. Glavni  cilj našeg preduzeća je da naši korisnici budu zadovoljni pruženim uslugama, da grad bude čist i uredan i da svi živimo u zdravoj sredini“, rekao je Zoran Protić direktor JKP“Čistoća i zelenilo“.

Gradonačelnik Zrenjanina izrazio je zadovoljstvo zbog ove investicije, zahvaljujući kojoj bi trebalo da bude unapređen rad JKP “Čistoća i zelenilo”.

– Sve ćemo učiniti  zajedno sa našim preduzećem “Čistoća i zelenilo”, da grad bude mnogo lepši, čistiji i mnogo zeleniji. Zrenjanin je lep grad, malo toga nedostaje, i mislim, da ćemo sa ovom dodatnom mehanizacijom, kao i dodatnim angažovanjem ljudstva, uspeti da postignemo cilj – rekao je gradonačelnik Zrenjanina.