Zrenjanin- Javno komunalno preduzeće „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin, u saradnji sa JKP “Gradska čistoća” iz Beograda sprovodi u aktuelnoj 2018/2019 školskoj godini „Eko-kviz“ na temu „Prljavo ili čisto nije isto“, za učenike od petog do osmog razreda. U finale ovogodišnjeg kviza su se plasirale OŠ „Branko Ćopić“ iz Lukićeva, OŠ „ Jovan Dučić“ iz Kleka i OŠ „ 2.oktobar“ iz Zrenjanina.

Pobednik ovogodišnjeg Eko kviza  OŠ “Jovan Dučić” iz Kleka  ide na Republičko polufinalno takmičenje koje će biti održano 10. maja u Sokobanji, drugo mesto osvojila je ekipa OŠ “Branko Ćopić” iz Lukićeva, dok je treće mesto pripalo ekipi OŠ “2. oktobar” iz Zrenjanina.

„Školi pobednici želimo mnogo sreće na takmičenju u Sokobanji i da se plasira za finale Republičkog takmičenja koje će se održati 24.maja u Gornjem Milanovcu. Za finaliste gradskog Eko kviza naše preduzeće obezbedilo je vredne nagrade“, rekla je Danijela Tančić PR JKP „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin.

 

Eko kviz „Prljavo ili čisto nije isto“ ima za cilj podizanje nivoa svesti osnovaca o značaju životne sredine i nivoa informisanosti o reciklaži i ekologiji.