Novi Bečej je dobio novu i savremenu kuglanu. Nakon dve godine rekonstrukcije postojeće kuglane, građani opštine Novi Bečej od ponedeljka, 4. marta, će moći da svakodnevno koriste ovaj objekat za sport i rekreaciju.

 

Povodom otvaranja nove kuglane predstavnici lokalne samouprave na čelu sa predsednikom opštine Novi Bečej Sašom Maksimovićem ugostili su danas Pokrajinskog sekretara za omladinu i sport Vladimira Bateza koji je imao tu čast da zvanično pusti u rad novu kuglanu. Tom prilikom Batez je izjavio da je Pokrajinski sekretarijat  za potrebe rekonstrukcije kuglane izdvojio 4 miliona dinara i da je ovo samo jedan od projekata u Novom Bečeju koji će sekretarijat sufinansirati.

 

„U ovom momentu realizujemo još jedan projekat a to je izgradnja rukometnog terena u sklopu osnovne škole Josif Marinković. Ovaj teren će ujedno biti korišćen i za radničku olimpijadu koji zajedno organizuju Bečej i Novi Bečej. Mi imamo izvanrednu saradnju sa predsednikom opštine Sašom Maksimovićem i ovom prilikom bih se zahvalio njemu na toploj dobrodošlici i prilici da zajedno pustimo u rad objekat koji će građanima Novog Bečeja biti od velikog značaja“ – dodao je Batez. On je istakao da se razvojem infrastrukture daje mogućnost uključivanja što većeg broja ljudi da se bave ovim sportom. Reč je o objektu koji podržava i takmičarski i profesionalni sport ali i nove sadržaje za ljude koji žele rekreativno da se bave sportom.

Vladimir Batez je ovom prilikom podelio i sportu opremu fudbalskom i rukometnom klubu „Jedinstvo“. Reč je o opremi namenjenoj mlađim kategorijama. Poklon u vidu sportke opreme dobio je i fudbalski klub „2.oktobar“ u Kumanu.

 

-Za rekonstrukciju kuglane izdvojeno je oko 15 miliona dinara – kazao je predsednik opštine Saša Maksimović. Ovo je samo jedan od projekata koji je uspešno realizovan a koji se tiče sportske infrastrukture. Opština ima nameru da uloži preko 100 miliona dinara u izgradnju novih sportskih objekata, dodaje Maksimović.

„Predviđena je i rekonstrukcija male sale osnovne škole Miloje Čiplić, izgradnja fiskulturne sale, za šta su već obezbeđena sredstva zajedno sa pokrajinskom vladom, izgradnja fiskulturne sale sa sve tribinama u Bočaru, kao što je sekretar već rekao tu je i rekonstrukcija terena u osnovnoj školi Josif Marinković i rekonstrukcija Hale sportova. Mi smo građanima prošle godine obećali da ćemo uložiti puno u razvoj sportske infrastrukture i tog obećanja se držimo“.

Predsednik opštine Saša Maksimović je naglasio i to da je Novi Bečej svojevremeno imao prvaka sveta u kuglanju i da će ova kuglana itekako značiti za kuglaški sport.

 

Trener kuglaškog kluba Jedinstvo iz Novog Bečeja Ivan Mesaroš nije krio zadovoljstvo zbog otvaranja kuglane. Za naš klub je ovo od velikog značaja jer ćemo ponovo moći da pokrenemo školu kuglanja koja će sutra izroditi novog svetskog prvaka, kaže Mesaroš.

 

Kuglana, koja se inače nalazi u okviru Doma kulture u Novom Bečeju je otvorenog tipa, moći će da se iznajmljuje i svako ko bude želeo da se oproba u kuglaškim veštinama dobiće svoju šansu.