Zrenjanin- Javno komunalno preduzeće  “Čistoća i zelenilo” Zrenjanin u saradnji sa JKP „Gradska čistoća“  iz Beograda organizuje u školskoj 2018/2019. godini, treći po redu “Eko kviz” na temu “Prljavo ili čisto nije isto”, za učenike od petog do osmog razreda osnovnih škola na teritoriji grada Zrenjaniina i naseljenih mesta.

Cilj “Eko- kviza” je podizanje nivoa svesti osnovaca o značaju životne sredine i nivoa informisanosti o reciklaži i ekologiji.

„Naše preduzeće je do sada dosta toga uradilo i trudimo se i dalje da naša životna sredina bude što čistija.  Međutim, to ne možemo sami, potrebni su nam i naši sugrađani, da se zajedno borimo za zdraviju životnu sredinu. Svi moramo  biti svesni  koliko je važno da negujemo prirodu i čuvamo je, jer će  na taj način u čistom i zdravom gradu biti zdraviji život svih njegovih građana. Zbog toga je jako  bitno da se naši najmlađi sugrađani informišu o pravilnom odlaganju otpada, reciklaži, ekologiji i svemu onom što je bitno da bi očuvali životnu sredinu“, rekla je Danijela Tančić PR JKP „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin.

 

Za učešće u Eko kvizu u Zrenjaninu prijavilo se sedam škola, od toga četiri iz grada i tri iz naseljenih mesta.  Škola koja pobedi na gradskom finalu plasiraće se u polufinalno takmičenje koje će biti održano 10. maja u Sokobanji, a finalno  republičko takmičenje će biti održano 24. maja u Gornjem Milanovcu s obzirom da je škola iz tog grada bila prošlogodišnji pobednik republičkog takmičenja.

 

 

Škole koje su se prijavile za ovogodišnje takmičenje:OŠ „Žarko Zrenjanin“, OŠ  „Đura Jakšić“, OŠ „2. oktobar“ iz Zrenjanina,  OŠ „Uroš Predić“ Orlovat, OŠ „Branko Ćopić“ Lukićevo, OŠ „Dr Jovan Cvijić“ Zrenjanin i  OŠ „Jovan Dučić“ Klek.