2 saobraćajne nezgode zbog neprilagođene brzine i vožnje automobila pod dejstvom alkohola

Foto: arhiva

Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodile su se dve saobraćajne nezgode, od toga, jedna sa povređenim licima i jedna sa materijalnom štetom.

U ovim saobraćajnim nezgodama jedno lice je zadobilo lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 160.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode dogodile su se zbog: neprilagođene brzine kretanja vozilom i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola – 1 (jedna) i neustupanja prvenstva prolaza – 1 (jedna).

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 28 učesnika u saobraćaju i izdat je 101 prekršajni nalog. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 13 vozača, od toga, 1 vozač zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje, 3 vozača – ostala isključenja i 9 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih su 3 vozača zadržana u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja je isključeno 5 vozila , od toga 3 vozila zbog isteka važnosti registracione nalepnice i 2 vozila zbog tehničke neispravnosti.

Povezani članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copy link
Powered by Social Snap