Zrenjanin- Rotaract klub Zrenjanin danas je u hotelu „Vojvodina“ promovisao humanitarnu akciju  pod nazivom „Baby coffee“ koja će biti realizovana u saradnji sa zrenjaninskim ugostiteljima u periodu od 11. do 17. marta 2019. godine. Humanitarna akcija „Baby coffee“ ima za cilj prikupljanje sredstava za kupovinu CTG aparata za porođajno odeljenje. U lokalima koji su podržali akciju, naredne nedelje u periodu od 10 do 14 časova, sav prihod od prodatiih kafa biće usmeren za potrebe ove akcije.

O značaju akcije, na konferenciji, govorili su predsednik Rotaract kluba Aleksandar Antanasijević, Marina Jeftić, Srđan Baranac predstavnik Rotary district 2483 i pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura.

Foto: Rotaract klub i deo zrenjaninskih ugostitelja koji su podržali akciju

Predsednik Rotaract kluba Aleksandar Antanasijević istakao je da je Rotaract međunarodna organizacija koja okuplja mlade i uspešne ljude između 18.  i 30 godine, koji u sklopu aktivnosti kluba održavaju manje formalne sastanke, što uključuje predavanja, diskusije, različite radionice, posete lokalnim kulturnim događajima, kao i da organizuju humanitarne akcije.

„Rotaract klub u Zrenjaninu postoji 17 godina i za taj period realizvovano je preko 100 akcija. Ovaj projekat je spoj humanitarnog rada i služenja lokalnoj zajednici. S obzirom da je 13. mart Svetski dan Rotaracta, odlučili smo da u toj nedelji održimo fantastičnu akciju i pomognemo zrenjaninskom porodilištu“, rekao je Antanasijević.

Pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura zahvalio se svim zrenjaninskim ugostiteljima koji su se priključili i dali svoj doprinos humanitarnoj akciji „Baby coffee“.

„Za Zrenjanin kažu da je grad kulture,  mostova i sportova, ali i da je u poslednje vreme grad humanosti“, rekao je Salapura i pozvao sve sugrađane da se naredne nedelje uključe u akciju i popiju kafu u kafićima koji su se priključili akciji i time daju svoj doprinos za kupovinu CTG parata.

Humanitarna akcija Rotaract kluba Zrenjanin podržana je od strane Rotary district 2483 sa 1.000 eura.

„Akcija „Baby coffee“ je pravi primer saradnje kluba sa lokalnom zajednicom gde se doprinos svakog pojednica nemerljivo vidi i pravi razliku. Sve ono što dobro uradimo ne vidi se danas i sve loše ne vidi se danas, mislite na sutra, delujte danas i popijte kafu  u zrenjaninskim kafićima koji su se priključili akciji“, rekao je Srđan Baranac.

Kontaktirali smo zrenjaninsku bolnicu da utvrdimo šta je najpotrebnije porodilištu i dobili smo duži spisak, te smo se zajednički opredelili da je primarni cilj  kupovina CTG aparata. Pomaganjem Porođajnom odeljenju obezbeđujemo bolje uslove budućim majkama i novorođenčadima, a samim tim  podstičemo natalitet i pomažemo zajednici.“, rekla je idejni tvorac humanitarne akcije „Baby coffee“ Marina Jeftić.

Akciju pored ugostitelja podržali su i drugi sponzori.

Akciju možete podržati  i uplatom na račun Rotaract kluba Zrenjanin 160-0000000536894-79 kod Banca Intesa A.D. Beograd, sa svrha uplate „Donacija za akciju Baby coffee“.

POGLEDAJTE SPISAK UGOSTITELJA KOJI SU PODRŽALI AKCIJU „BABY COFFEE“:

Firma, Bambi,  Greenfield, Zrenjaninska pivnica, Mini bar, Makijato,Ultra, Vinil, Kafemat, Mali Pariz, Melanž, Hood, Bard, Danguba, Šanta, ARt, Bridge, Lion pub, Zlatna krigla, Baccata, Picolo, OK caffe,  Bašta mala, Mistique, Old Time, Inter duo, Cafee bar pauza, Venecija, Aqvarius,Quattro, Montecito, Zanatlija, Etno kućerak, Banatska kuća, Domaćin, Kamel, Bjeko, Sport, Venera, Simon, Arena, Ketering Bone 023, Big food, BBQshop, Renesansa, Vremeplov, Luigi duo, Kafana Jack.

CTG je elektronsko praćenje materičnih kontrakcija i srčanih tonova bebe. U uređaju se različiti impulsi pretvaraju u signale, prikazuju na monitoru i beleže na posebnom pokretnom trakastom papiru. Na osnovu izgleda linija (krivulja), određuje se stanje ploda, njegova eventaulna ugroženost tokom trudnoće ili tokom porođaja.