Politika- Pre tačno 3 meseca voda iz postrojenja za prečišćavanje puštena je u gradsku vodovodnu mrežu, kako su vlasti rekle, zarad testiranja opreme i pripreme za ugovorom definisan probni rad. 

„Sramotno je i zastrašujuće da 3 meseca nemamo nikakve zvanične informacije o vodi koju plaćamo i koristimo u našim domaćinstvima. Upravo zato smo zajedno sa ostalim članovima inicijative Zajedno za vodu vršili nezavisna testiranja vode, dobili vrlo loše rezultate koje smo i objavili, ali čak ni to nije podstaklo gradsku vlast da informiše javnost. Vodovod i Gradska uprava duguju nam objašnjenje, hteli oni to da priznaju ili ne,“ naglasila je v.d. predsednika Gradskog odbora Demokratske stranke u Zrenjaninu, Alisa Kockar.

Demokratska stranka nema razloga da ulazi u bilo kakvu polemiku sa predstavnicima Zilio grupe. Gradska vlast je prava adresa – ona donosi odluke, raspolaže našim novcem, krije rezultate. Godine prolaze, a niko ne odgovara; gradski čelnici ni rokove više ne postavljaju i ne oglašavaju se. Da li to znači da ni uz nepromišljenu promenu zakona postrojenje ne može da ispuni očekivanja? Da li su rezultati zaista toliko loši?

Alisa Kockar zaključuje: „Nadamo se da nisu i da će Zrenjanin zaista dobiti vodu u skladu sa dogovorenim parametrima i po pristojnoj ceni u skorije vreme, ali do tada je naš posao da postavljamo pitanja, da ne dopustimo da samo zaborave na svoja obećanja da će Zrenjaninci dobiti vodu zadovoljavajućeg kvaliteta u svojim slavinama i nastave dalje kao da se ništa nije desilo. Vlast sve vreme krije informacije, kako od građana, tako i od odbornika koji ih predstavljaju, a to je nedopustivo.“