Zrenjanin- Odbornici Srpske napredne stranke večeras su u Baroknoj sali Gradske kuće obavestili javnost da su poučeni dešavanjima u Skupštini Beograda, potpuno spremni, da zaštite skupštinske institucije u Zrenjaninu i ne dozvole teror manjine nad većinom.

„Važno je naglasiti da se odbranom Skupštine brani izborna volja građana. Smatramo da Zrenjanin treba da ostane grad u kojem se svaki dan rađa sve više beba, grad u kojem je nezaposlenost smanjena i gde se kranovi vide u svim delovima grada. Mi kao odbornici koje su građani birali ogromnom većinom glasova dužni smo da interese građana štitimo u ovoj važnoj instituciji, a ne na ulici grada, jer mi preko ulice nismo ni došli na vlast. Ostajemo ovde sve dok nadležni  državni organi ne počnu da rade svoj posao i obračunaju se sa fašistima, ženomrzcima i nasilnicima- istakla je Danijela Mićević  predsednica odborničke grupe Srpske napredne stranke.

Naprednjacima u zrenjaninskim skupštinskim klupama pridružili su se koalicioni partneri iz SPS i SVM. Odbornici su najavili da će u sali  ostati tokom noći i narednog dana.