Uskoro kreću radovi na dvorcu Hertelendi

 

Novi Bečej- Nakon dugi niz godina od kako je prvi put najavljena rekonstrukcija dvorca Heterlendi u Bočaru, koji pripada opštini Novi Bečej, radovi bi konačno trebalo da krenu u toku ove godine.

 

Naime, danas je u zgradi opštine izvršena i zvanična primopredaja projektno-tehničke dokumentacije, kao završna faza pred raspisivanje javne nabavke. Ovaj projekat podrazumeva ne samo rekonstruciju dvorca već i dogradnju postojećih objekata kao i izgradnju novih. Vrednost radova iznosi oko 360 miliona dinara.

 

Primopredaji su pored izvršioca usluge, novosadske firme „Pro-ing“, prisustvovali predsednik opštine Novi Bečej, Saša Maksimović i direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, Nedeljko Kovačević.

 

Tom prilikom gospodin Kovačević je naglasio da je Vlada AP Vojvodine preko Uprave za kapitalna ulaganja sa zadovoljstvom finansirala pred projektovanje čuvenog dvorca Heterlendi. Javnost je već upoznata da su prvi radovi na rekonstrukciji ovog kompleksa najavljeni još 2005. godine i da se tu stalo.

Mi smo u okviru novog projekta koji je rađen promenili namenu samog kompleksa, to je sada objekat koji će biti na raspolaganju za stotinu dece predškolskog i ranog školskog uzrasta za njihovu rekreaciju, edukaciju i socijalizaciju. Osim rekonstrukcije postojećih, izgradićemo i nove objekte. Predviđeno je i parterno uređenje oko samog objekta. Za ovaj projekat izdvojeno je 15 miliona dinara, javna nabavka je pokazala cenu od 9 miliona i 700 hiljada dinara. Dakle, to je sada završeno, završili smo izvođački projekat i ja očekujem u narednim danima da ćemo raspisati i javnu nabavku za samo izvođenje radova i da će to biti u najkraćem mogućem roku završeno“ – dodao je Kovačević.

 

 

Predsednik opštine Novi Bečej, Saša Maksimović izjavio je da je reč o projektu od velikog značaja za sve stanovnike Bočara ali i samu opštinu.

Vrednost radova će iznositi oko 360 miliona dinara, ali će tačnu vrednost ipak pokazati javna nabavka koju ćemo raspisati ovih dana – dodao je Maksimović

 

Ono što je ključ, dakle, ne samo što će biti rekonstruisan dvorac Hertelendi  nego što će naseljeno mesto Bočar dobite neki novi život. Dakle, ne predajemo se, ne popuštamo, nijedno selo ne otpisujemo. U periodu od naredne dve, tri godine u svakom naseljenom mestu ćemo imati, ne takav objekat, ali objekat koji će dati novi zamah, odnosno zamajac, novi život svakom naseljenom mestu. Rekonstrukcija dvorca ali i celog kompleksa Hertelendi je zaista jedna dobra stvar koja se dešava u narednom periodu.“ – kaže Maksimović.

 

Javnu nabavku za izvršenje predviđenih radova na dvorcu Hertelendi sprovodiće Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, a plan je da veći deo radova bude završen u toku ove godine.

 

 

Povezani članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copy link
Powered by Social Snap