Zrenjanin- U okviru predstojećeg Petrovgrad Kupa koji će se održati u periodu od 5. do. 7. aprila u Kristalnoj dvorani u Zrenjaninu Igor Rakočević proslavljeni košarkaš i potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije podelio je košarkaške lopte zrenjaninskim školama.

Igor Rakočević posetio je Zrenjaninsku gimnaziju i tom prilikom uručio loptu košarkaške reprezentacije  i posavetovao buduće  košarkaše da ako žele da postanu vrhunski sportisti moraju da zaborave na izlaske i alkohol i da veliku pažnju posvete obrazovanju. Nakon dodele lopti i druženja usledilo je zajedničko fotografisanje. Pored Zrenjaninske gimnazije Igor Rakočević obišao je OŠ „Petar Petrović Njegoš“ i OSŠ „9.maj“.

 

„Mi kao Savez smo uvek raspoloženi da obilazimo sredine van Beograda i  da stimulišemo decu da se bave košarkom. Turnir će biti odličan, imamo goste iz inostranstva i to će biti savršena prilika da vidimo gde se nalazi naša kadetska  reprezentacija sa formom i kvalitetom. Košarkaški savez Srbije ima zadatak da ni jedno dete ne izostavi iz košarkaške priče i da svakom detetu bilo da je  rođeno u Zrenjaninu, ili u manjoj sredini  ima istu šansu da obuče dres reprezentacije-  istakao je Igor Rakočević potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije.