Zrenjanin– Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prof. dr Zorana Mihajlović zajedno sa ministrom privrede Goranom Kneževićem, ministrom omladine i sportaVanjom Udovičićem i gradonačelnikom Zrenjanina Čedomirom Janjićem posetila je danas  Zrenjanin i obišla radove na izgradnji dela obilaznog puta oko Zrenjanina, kao i radove na rekonstrukciji Gradskog stadiona.

 

Vrednost izgradnje obilaznog puta oko grada Zrenjanina iznosi 423, 1 miliona dinara sa PDV-om. Rok za završetak radova je oktobar 2019. godine. Trenutno se izvode radovi u dužini od 3.75 kilometara, a u okviru projekta biće izgrađen i most preko Begeja, ko i dve kružne raskrsnice.

Ministarka Mihajlović je rekla da je zadovoljna radovima na izgradnji atletske staze na Gradskom stadionu.

U Gradskoj kući potpredsednica Vlade  prof. dr Zorana Mihajlović održala je sastanake sa ministrom privrede Goranom Kneževićem, ministrom omladine i sporta Vanjom Udovičićem, načelnicom Srednjobanatskog upravnog okruga Snežanom Vučurević, predstavnicima Srednjobanatskog upravnog okruga i gradonačelnikom Zrenjanina Čedomirom Janjićem.

 

„Na sastanku sa ministrima i predsednicima opština Srednjobanatskog okruga uspeli smo napravimo jedan dobar dogovor i verujem da će se svi projekti koji su danas ugovoreni u Gradu Zrenjaninu i realizovati u narednom periodu“, rekao je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

„Poseta potpredsednice Vlade Republike Srbije  i mistara našem okrugu je velika čast i privilegija, ali i dokaz posvećenog i odgovornog rada Vlade Republike Srbije kojoj  je svaka lokalna samouprava jednako važna, čak i ona najmanja. Današnji sastanak je upravo bio prilika da se otvoreno i konkretno razgovara o problemima, mogućnostima  i potrebama  lokalnih samouprava našeg okruga u cilju bržeg i boljeg razvoja našeg kraja“, rekla je načelnica Srednjobanatskog upravnog okruga Snežana Vučurević.

„Nastavljamo obilazak Srbije i nastavljamo da pokazujemo da privilegovanih nema, da na isti način gledamo na sever i jug, istok i zapad Srbije i da u direktnom razovoru, na direktan način pristupimo rešavanju svih problema koji na lokalu tište sve građane. Danas  je bila idealna prilika da porazgovaramo šta je urađeno u prethodnom periodu, ali i da razgovaramo o krucijalnim projektima koji tek treba da se realizuju. Lepo je kada za domaćina  imate grad sa kojim imate dobru saradnju i koji ima sjajnu inicijativu“, rekao je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Ministarka Mihajlović rekla je da je Zrenjanin jedan od gradova koji je najagilniji, najuporniji i među najvrednijim gradovima, kada je reč o oblasti kojima se bavi Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i podsetila da je Grad Zrenjanin od strane državne revizorske institucije ocenjen kao najbolja uprava.

„Zrenjanin je grad koji učestvuje u organizaciji  kvalifikacionih utakmica za Evropsko prvenstvo za žene u košarci i koji je izvdvojio više novca od Beograda. Danas smo razgovarali o infrastruktri celog okruga, o pijaćoj vodi u Srpskoj Crnji i potrudićemo se da ta opština reši to pitanje. Ono što će ministrastvo izvdvojiti  za održavanje, rekonstrukciju i rehabilitaciju puteva i mostaova u ovom okrugu iznosi će blizu 2 i po milijarde dinara u 2019. godini. Zrenjanin će biti jedana od tačaka novog investicionog ciklusa Srbije budući da ćemo imati izgradnju auto puta Beograd-Zrenjanin i Zrenjanin-Novi Sad i mislim da će to biti jedan od radova koji ćemo početi da radimo sledeće godine“, rekla je ministarka Mihajlović i naglasila da će na nedeljnom nivou pratiti kako će se odvijati radovi i ukoliko bude bilo kakvih problema blagovremeno reagovati.