Zrenjanin- U petak, 19. aprila u 19 časova u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina biće otvorena izložba likovne umetnice Tine Leposavić pod nazivom „Moj svet“.

Izložba objedinjuje autorkin rad u pozorištu i u oblasti slikarstva sa kojima se bavi već duži niz godina. Postavka obuhvata i predstavlja igru dvodimenzionalnih slika i trodimenzionalnih lutaka.

Kako autorka navodi putem slikarstva priča jednu intimnu  priču i prikazuje njen doživljaj sveta, ljudi, emocija i okruženja u kom stvara. Na slikama ima mnogo likova, svi oni su „puno toga u jednom“ a  svaki predstavlja neku osobinu, emociju ili osobu u određenom prostoru koji je predstavljen kao pozorišna scena. Centralna figura, figura iz prvog plana je žena, prvenstveno zato što se autorka bavi sopstvenim emocijama…likova ima mnogo i oni se nalaze u jednom nadrealnom svetu pozornice u univerzalnom vremenu…Sama izložbena postavka sa slikama, lutkama, crtežima, kostimiranim učesnicima i zajedno sa publikom, zapravo kreira još jednu sliku autorkinog zamišljenog teatra…

 

Tina Leposavić rođena je u Požarevcu 1978. godine. Završila je Akademiju primenjenih umetnosti u Beogradu – odsek kostimografije. Tokom studija radila je kao asistent kostimografa na nekoliko predstava, radila je u alternativnim pozorištima, sa renomiranim lutkarima, sarađivala sa studentima režije FDU u Beogradu radeći kostime za njihove ispitne i diplomske predstave…osim kostimografije, Tina se bavi slikarstvom i ilustracijom – dizajnom korica knjiga. Trenutno radi kao kostimograf u Centru za kulturu u Požarevcu. Članica je i saradnica više likovnih udruženja i nevladinih organizacija. Učesnica je više slikarskih kolonija u zemlji i inostranstvu.

Više o radu Tine Leposavić možete pogledatu na web prezentaciji: www.tinaleposavic.com