Zrenjanin- Omladinski hor muzičke škole „Josif  Marinković“ u cilju promovisanja svoje kampanje za prikupljanje donacija za odlazak hora na horsko takmičenje u Italiju održaće KONCERT PODRŠKE u sredu 3. aprila u 13 sati na Trgu slobode. (u slučaju lošeg vremena u holu Kulturnog centra zrenjanina)

Hor poziva svoje sugrađane da čuju delove horskog programa koji pripremaju za 3. Internacionalno horsko takmičenje “Leonardo da Vinči” koje se održava u Firenci od 9. Do 12. Jula 2019. godine.

Na koncertu možete donirati sredstva, a hor je za donatore pripremio simboličan poklon.

Hor veruje u podršku naše zajednice koja ih poznaje i prati već godinama. Da bi ovako velik ansambl otputovao na takmičenje troškovi su vrlo veliki. Kotizacija za učešće hora na takmičenju, prevoz, smeštaj, hrana, garderoba…. U kampanji za prikupljanje sredstava koju vode na www.donacije.rs podržavaju ih pojedinci, firme i naš grad i do sada su prikupili 30% potrebnih sredstava, i nadaju se da će ispuniti cilj i prikupiti potrebnu sumu.

Pored doniranja preko platforme donacije.rs  preko linka https://www.donacije.rs/projekat/omladinskihor/ kampanju za odlazak zrenjaninskog hora na takmičenje u Italiju možete podržati i direktnom uplatom na žiro račun udruženja “Major Music”  200-2783910101009-86 Banka Poštanska štedionica A.D.

Sve uplate će biti evidentirane i na sajtu Donacije.rs i dodate sve ukupnom iznosu. Pročitajte sve detalje o  kampanji  i podržite ih još danas kako bismo osigurali da 35 pevača otputuje u Italiju! Svaka donacija je vredna.

Omladinski mešoviti hor MŠ Josif Marinković čine 35 talentovanih i posvećenih mladih ljudi, učenika muzičke škole,  iz Zrenjanina, Kikinde, Ečke, Karađorđeva, Kovačice, Botoša, Elemira, Araca… koji već godinama osvajaju vredne nagrade na horskim festivalima i takmicenjima širom Evrope i na najlepši način predstavljaju našu zemlju. Ove godine se spremaju za 3. Internacionalno horsko takmičenje “Leonardo da Vinči” koje se održava u Italiji od 9. do 12. jula 2019. godine.

Hor je u periodu od 2006. do 2018. osvojio ukupno 42 nagrade, većinom prve, na značajnim festivalima i takmičenjima u zemlji i inostranstvu. Posebno su ponosni na osvojena prva mesta na horskim takmičenjima u Belgiji, Austriji, Slovačkoj, Rumuniji, Italiji, Makedoniji… kao i na republičkim horskim takmičenjima u Srbiji.

Pratite objave hora na njihovoj fejsbuk stranici: https://www.facebook.com/horjosif/?modal=admin_todo_tour