Zrenjanin-Osnovno javno tužilaštvo u Zrenjaninu optužilo je R.F. (51) iz Zrenjanina zbog više krađa izvršenih u bolnicama u tom gradu u februaru i martu ove godine. Tužilaštvo tereti R.F. da je u   čekaonici zrenjaninske bolnice, iskoristio nepažnju S.B. iz Novog Bečeja koja je čekala na lekarski pregled i iz torbe koju je držala na stolici do sebe uzeo novčanik, u kojem se nalazilo oko 7.500,00 dinara i 25 evra.

Novčanik je odbacio kod protivpožarnih stepenica na izlasku iz bolnice, a novac zadržao. Takođe, u čekaonici bolnice, R.F. je iskoristivši nepažnju M.V. iz Zrenjanina koja je čekala na laboratoriji za vađenje krvi iz torbe, uzeo novčanik, u kojem se nalazilo oko 4.500 dinara. Novac je zadržao za sebe, dok je novčanik odbacio kod kante za smeđe u bolničkom toaletu.

Treća krađa za koju se tereti dogodila se isto u čekaonici bolnice kada je R.F. iskoristio nepažnju S.M. iz Žitišta koja je sedela u čekaonici nakon završenog lekarskog pregleda.

Njoj je iz torbe, koju je stavila na stolicu do sebe uzeo novčanik u kojem se nalazilo između 10.000 i 11.000 dinara, nakon čega je novac zadržao za sebe, a novčanik odbacio na nepoznatu lokaciju, navodi se u saopštenju tužilaštva.