Zrenjanin- U organizaciji udruženja “Vratimo deci radost u pokretu” i Grada Zrenjanina danas je u hali Medison održan  peti po redu festival za decu pod nazivom “Uskršnje jaje”. Generalni pokrovitelj je, kao i prethodnih godina, bila kompanija GOMEX.

Festival je počeo nastupon hora “Sveti Arhangel Mihailo”, a sve prisutne u ime Grada Zrenjanina pozdravio je pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić.

 

Uprkos lošem vremenu i pomeranjem manifestacije u hali Medison odziv dece i roditelja bio je izuzetan. Za male drugare organizatori su pripremili niz zanimljivih igrica, pažljivo biranih u skladu sa starosnom dobi takmičara. Bilo je tu trke u džakovima, sakupljanja šargarepa, uskršnje gnezdo, lavirint, lov na jaja, nošenje jaja u kašici, najlepše uskršnje jaje… Za sve učesnike organizatori su pripremili brojna iznenađenja. Plasmani su bili u potpuno drugom planu, jer je cilj pre svega bilo druženje, igra i zabava.

 

Podršku festivalu  pružili su i članovi zrenjaninskih sportskih i plesnih klubova, koji su prisutnim mališanima i njihovim roditeljima pokazali čime se bave na treninzima i probama.