Zrenjanin- Turistička organizacija grada Zrenjanina sa svojim gostima predstavila se široj javnosti, u subotu 30. marta, u jednoj od najgledanijih emisija na nacionalnoj televiziji, popularnoj „Šarenici”.

Odličan izbor gostiju, predstavljanje turističke ponude našeg grada i naseljenih mesta izazvale su iskrene simpatije svih u studiju na Košutnjaku i prisutnih na snimanju, kao i uredništva gledane emisije.

Prirodne resurse, bogato kulturno istorijsko nasleđe, gostoljubivost, gastronomiju i različitost, koja region Srednjeg Banata čine specifičnim, prezentovao je direktor Turističke organizacije grada Zrenjanina, Zoran Ljubotina, koji je, obraćajući javnosti, pozvao sve da posete naš grad. On je istakao da ima puno razloga da se poseti Zrenjanin.

„Naš grad nema ni planine ni mora, ali ima puno toga da ponudi, na šta su naši Zrenjaninci naročito ponosni: staro jezgro grada sa arhitekturom iz 19. veka, kompleks Dunđerski, lovački dvorac Kaštel u Ečki, na čijem je otvaranju 1820. godine svirao čuveni, tada devetogodišnji Franc List, Specijalni rezervat prirode Carska bara, banja Rusanda…Grad Zrenjanin je i grad festivala i manifestacija. Naš brend su Dani piva, ali ono na šta smo posebno ponosni je „Šareni banatski karavan“ i „Banatska bajka – leto u Gradskoj bašti“. Ovom manifestacijom pokušavamo da zaokružimo priču o gradu i naseljenim mestima u okolini Zrenjanina. Hoćemo da podignemo značaj seoskog, ruralnog turizma, da budemo selo u gradu i grad u selu“,rekao je Zoran Ljubotina.

Zdravicu o pivu je, na dopadljiv način, prezentovao glumac narodnog pozorišta „Toša Jovanović“, Jovica Jašin.

Ervin Gazdag, kroz monografiju „Priča o Ečki”, predstavljanje ugostiteljsko-turističke ponude Kaštela u Ečki Tatjane Skrlatović, banatskog astala – Olgice Velimirov, poziv na manifestaciju „Pitijada“ u Banatskom Despotovacu i „Pčela fest“ u Melencima, lovni turizam – Milena Romanelli, selo povrtlara Mihajlovo i Ištvan Flaman – umetnik na citri, pobednik manifestacije „Najbolje vino Banata“ Dragan Tolmač iz Taraša, kao i muzička pevačka grupa „Filigrani” i folklor GIK-a „Pionir” su pokazali sve zanimljivosti našeg grada i zbog čega ga treba neizostavno posetiti.

Akcenat je dat na „Šarenom banatskom karavanu”, manifestaciji u okviru „Banatske bajke” koja će ove godine posetiti neka od naseljenih mesta u našoj opštini i približiti grad selu. Devedesetominutno predstavljanje je bilo malo da bi se turistička ponuda Zrenjanina predstavila, tako da su organizatori na molbu uredništva RTS-a, već u pripremama da na leto dočekaju „Šarenicu” u našem gradu!