Politika- Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije kritikuje predstavnike zrenjaninske naprednjačke vlasti zato što nastavljaju da obmanjuju javnost u vezi sa izgradnjom obilaznice oko Zrenjanina.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je prilikom jučerašnje posete Zrenjaninu i obilaska radova na obilaznici oko grada kritikovala izvođača radova zato što su dovezli mašine kada dolazi ministar, a oni, kako je rekla, ne prave predstavu nego obilaze radove.

„Ovim je ministarka potvrdila da smo bili u pravu kada smo, u više navrata, upozoravali da su zrenjaninski naprednjaci sposobni samo da ponude demagošku predstavu, ne i da ispostave rezultate. To smo videli i prošle godine, kada je svečano i pomprezno otvorena izgradnja obilaznice, uz prisustvo ministarke i direktora JP “Putevi Srbije”, sa radnicima i građevinskim mašinama u pozadini, a samo dan nakon svečanog otvaranja gradilište je ostalo pusto“, rekao je mr Dejan Čapo predsednik Odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine  u Skupštini grada Zrenjanina.

„Podsećamo još jednom, gradski čelnici od 2012. godine redovno najavljuju radove sa obećanjem da će kompletna obilaznica biti završena do 2016. godine. Osim što obilaznica nije završena kako je planirano, izrazili smo sumnju i u ispravnost namera vladajuće većine kada je u pitanju cena. Naime, najpre je rečeno da je za nastavak izgradnje obilaznice obezbeđeno 654 miliona dinara, da bi zatim bio potpisan protokol o načinu izgradnje druge faze obilaznice oko grada sa Putevima Srbije vredan 775 miliona dinara, dok se ovih dana govori o vrednosti radova  od 350 miliona dinara plus PDV. Sada smo u 2019. godini i radi se tek na prvoj fazi nastavka gradnje obilaznice.Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine godinama unazad konstantno upozorava na neispunjena obećanja o izgradnji obilaznice na sednicama Skupštine grada, u obraćanjima javnosti i postavljanja odborničkih pitanja. Međutim, bahati predstavnici vladajuće većine nikad nisu spremni za dijalog o pitanjima od javnog interesa. Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od predstavnika vladajuće koalicije da prestanu sa izigravanjem interesa građana i okončaju posao čiji su završetak, na žalost po građane Zrenjanina, mnogo puta lažno najavili i obećali“, istakao je mr Dejan Čapo.