Dve saobraćajne nezgode i 22 isključena vozača proteklog vikenda

Zrenjanin- Na području Policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodile su se dve saobraćajne nezgode, od toga, jedna nezgoda sa nastradalim licima i jedna nezgoda sa materijalnom štetom. U ovim saobraćajnim nezgodama jedno lice je zadobilo lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 30.000 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neusutpanja prvenstva prolaza – jedna i nedržanje životinje pod nadzorom od strane vlasnika – jedna.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupaka su podneti protiv 22 učesnika u saobraćaju i izdata su 154 prekršajna naloga. Istovremeno, iz saobraćaja su isključena 22 vozača, od toga, 1 vozač zbog upravljanja vozilom u vreme izrečene zaštitne mere, 1 vozač zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje, 4 vozača – ostala isključenja i 16 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih su 4 vozača zadržana u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja su isključena 3 vozila, od toga, 2 vozila zbog isteka važnosti registracione nalepnice i 1 vozilo zbog toga što nije upisano u jedinstveni registar vozila.

Odeljenje saobraćajne policije u Zrenjaninu podseća sve vozače, da prilagode brzinu kretanja vozila osobinama i stanju puta, vidljivosti, preglednosti, atmosferskim prilikama, stanju vozila i tereta, gustini saobraćaja i drugim saobraćajnim uslovima, tako da vozilo mogu blagovremeno da zaustave pred svakom preprekom, odnosno da vozilom upravljaju na način kojim ne ugrožavaju bezbednost saobraćaja, a pripadnici saobraćajne policije će pojačati kontrolu vozača i vozila, s tim da će posebnu pažnju usmeriti na kontrolu i sankcionisanje vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i vozača koji ne poštuju ograničenje brzine kretanja.

Povezani članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copy link
Powered by Social Snap