Dvojica aktivista Pokreta ujedinjenih fantoma, Milan Pernat i Miljan Čičić, pre nekoliko dana, stupili su u štrajk glađu, zahtevajući od lokalne vlasti u Zrenjaninu odgovore na pitanja vezana za postrojenje za prečišćavanje vode.

Međutim, oni prethodno nisu dali odgovore na pitanja koja verovatno interesuju javnost, a to je, šta su oni učinili da u Zrenjaninu poteče zdrava pijaća voda.
Naime, i Pernat i Čičić su bili članovi Demokratske stranke.
Voda je zabranjena za piće 2004. godine a demokrate su gradom vladale do 2012. godine, što znači da su imali period od osam godina da reše ovaj problem. Niti su ga rešili, niti štrajkovali glađu.
Uz to, Pernat je od 27. juna 2008. godine do 21. avgusta 2012. godine bio zamenik predsednika Upravnog odbora JKP „Vodovod i kanalizacija“.
Za to vreme primio je naknadu od 1,2 miliona dinara za navedeni period.
Pernat nikada nije odgovorio na pitanja šta je u tom periodu uradio i za kakve usluge je plaćen, te zašto tada nije štrajkovao glađu, da li zato što se nalazio na platnom spisku „Vodovoda i kanalizacije“?!

„S druge strane, Čičić je od 2008.-2012. godine bio član Upravnog odbora  gradskog  Muzeja, javnost se ne seća da li je u to vreme javno zahtevao hitno rešavanje problema sa pijaćom vodom i da li je stupao u štrajk glađu. U međuvremenu, oni su postali poznati javnosti po upadima na RTS, kada su mahali motornim testerama, te ugrožavali bezbednost zaposelnih, a sada prebacuju svu krivicu višedecenijskog problema sa pijaćom vodom na vlast koja je ovaj problem nasledila upravo od njih.Ako je i od FANTOMA, mnogo je“, navodi se u saopštenju Gradskog odbora Srpske napredne stranke Zrenjanin.