Zrenjanin- Danas su članovi Rotarakt kluba, u konferencijskoj sali Hotela Vojvodina, nakon uspešno realizovane humanitarne akcije „Baby coffe“ dr. Tiboru Jesenskom uručili CTG aparat koji je namenjen porođajnom odeljenju Opšte bolnice „Đorđe Joanović“.

Akciju  su organizovali članovi Rotarakt kluba u saradnji sa zrenjaninskim ugostiteljima u periodu od 11. do 17. marta, a sav prihod od prodaje kafe usmeren je za kupovinu CTG aparata i kupovinu potrebne opreme za operacionu salu porođajnog odeljenja.

Tim povodom danas je  održana konferencija na kojoj su o značaju akcije govorili Aleksandar Antanasijević predsednik Rotaract kluba Zrenjanina i dr Tibor Jesenski u ime zrenjaninske bolnice.

 

„Ovoj akciji priključilo se 33 ugostitelja i još 21 sponzora, a prikupljeno je 449.500 dinara, što je skoro duplo više od predviđene svote koja nam je bila potrebna za kupovinu aparata. Slobodno možemo reći da je ova akcija  najbolje ikada realizovana. Za Porođajno odeljenje zrenjaninske bolnice kupljen je CTG aparat, a ostatak novca biće iskorišten za nabavku opreme sale“, rekao je Aleksandar Antanasijević.

U ime Ginekološke-akušerske službe opšte bolnice Đorđe Joanović dr Tibor Jesenski zahvalio se svima koji su bili uključeni u humanitarnoj  akciji „Baby coffe“.

„Zrenjaninsko porodilište danas je dobilo nov CTG aparat koji je nama izuzetno potreban, kao instrumentarijum za operacionu salu našeg porodilišta. Mislim da je ovo jedna predivna akcija i da je  to dokaz da svako ko uloži nešto malo na kraju dobije  mnogo“, rekao je dr Tibor Jesenski.

Organizatori humanitarne akcije „Baby Coffe“ izrazili su neizmernu zahvalnost sugrađanima i ugostiteljima koji su podržali akciju Baby coffe i  tim povodom uručene su zahvalnice.