„FANTOMI“ NA SASTANKU KOD GRADONAČELNIKA

Zrenjanin- Po pozivu gradonačelnika Zrenjanina Čedomira Janjića predstavnici Pokreta ujedinjenih fantoma Miljan Čičić i Milan Pernat danas su došli na sastanak. Oni su zatražili da čista voda bude dostupna u cisternama širom grada budući da Postrojenje za prečišćavanje vode  još nije počelo sa radom i da je zabrana za korišćenje vode još uvek na snazi zbog povećane koncentracije arsena.

 

Članovi PUF-a su istakli da je razgovor bio kratak i koncizan i da nisu dobili odgovore na svoje zahteve.

„Gradonačelnik Zrenjanina je rekao da je ne moguće da se postave cisterne sa vodom, jer bi ta voda bila neispravna za piće. Dali smo mu predlog koji je on odbio, a to je da se proba sa privremenim rešenjem,  da se cisterne postave i posle dva, tri dana proveri ispravnost vode i ako bi se tada dokazalo da je voda ne ispravna njegove tvrdnje bi bile opravdane. Naše dalje korake ćemo ubrzo saopštiti javnosti“, rekao je Milan Pernat.

On je istakao da ovo nije političko pitanje već pitanje svih građana Zrenjanina.

„U usmenom izlaganju gradonačelniku smo istakli da ovo nije lično pitanje nas dvojice i gradonačelnika već svih naših sugrađana. Postoje razne špekulacije prethodnih meseci, mnogi su obećavali da će fabrika biti puštena u rad, ali nisu ispoštovali. Sedam godina koliko je Srpska napredna stranka na vlasti u Zrenjaninu je dug period da se problem reši. Decembra smo dobili informaciju da će fabrika konačno početi sa radom, ali ni taj datum nije ispoštovan. Sada je taj rok pomeren za kraj juna, zaista bih voleo da to bude istina, na svimanama je da sačekamo da prođe i ovaj period od mesec sana pa da se uverimo da li smo prevareni ili ne“, rekao je Pernat.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić istakao je da mu smeta kada postoji problem u Zrenjaninu, i kada se na ovakav način pokušava doći do rešenja.

„Sa štrajkom glađu se neće rešiti višedecenijski problem koji se dešava od 1975. godine, od 2004. godine voda je zabranjena za piće i možda je tada imalo smisla da se dođe do cisterni, a možda bi tada taj štrajk glađu mogao da inicira neko rešenje, ali to se tada nije deslio. Ne vidim razlog zašto dvojica sugrađana štrajkuju na  ovakav način, pogotovo što sam im objasnio dokle smo stigli sa realizacijom  postrojenja i da će juna biti pušteno u rad. Nakon početka rada novog postrojenja svakodnevno na svaka dva sata, ćemo raditi analize koje ćemo redovno  objavljivati. Očekujem da ćemo vrlo brzo posle puštanja u rad doći do pravih  analiza i da će zabrana korišćenja vode za piće u našem gradu  biti skinuta. Paralelno radimo ispiranje vodovodne mreže, i mislim da ćemo biti spremni da u junu konačno rešimo jedan od najvećih  problema u našem gradu, a to je pijaća voda“, rekao je Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i istakao da je 67 miliona dinara obezbedila Republika i da  će biti upotrebljen za poboljšanje vodosnabdevanja u Zrenjaninu.

Gradonačelnik  je rekao da je insistirao da se nabave rezervni delovi kako ne bi bilo nekih zastoja u slučaju kvara kada Postrojenje krene sa radom.

 

Povezani članci

1 Comment

 1. Nikola

  Mislim da nemate prava da se izjašnjavate u ime svih građana.
  Nije samo ova vlast kriva za vodu,mogli ste da protestujete i kod predhnodne vlasti,ali niste.
  44 godina voda nije zdrava,od kada su počeli protesti svake nedelje,počeli ste da spominjete vodu,do tada Vas nije bilo nigde.
  Uživajte u proleću.

  Reply

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copy link
Powered by Social Snap