Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje obaveštava penzionere Srednjobanatskog upravnog okruga da će od 5. septembra, moći da preuzmimaju svoje penzionerske kartice. Penzioneri Zrenjanina mogu preuzeti penzionerske kartice svakog radnog dana, od 8 do 15 časova, u Filijali RF PIO Zrenjanin, Kralja A. I Karađorđevića 2a, u maloj sali na drugom spratu.

Penzioneri Nove Crnje, Sečnja i Žitišta moći će da preuzmu svoje kartice utorkom i petkom, od 8 do 15 časova. Svoje kartice penzioneri Nove Crnje će preuzimati u Ispostavi Filijale Zrenjanin u Novoj Crnji, na adresi JNA broj 113.

Penzioneri Sečnja mogu da preuzmu penzionerske kartice u Ispostavi Filijale Zrenjanin u Sečnju, Vožda Karađorđa 51, dok  će penzioneri Žitišta dobijati svoje kartice u Ispostavi Filijale Zrenjanin u Žitištu, CaraDušana 15.

Takođe od 8 do 15 časova, penzioneri Novog Bečeja mogu preuzeti kartice ponedeljkom i četvrtkom, u Ispopstavi Filijale Zrenjanin u Novom Bečeju, Maršala Tita 17.

Svim korisnicima neophodan je  dokument (lična karta ili pasoš) da bi preuzeli karticu. Porodični penzioneri, roditelji, staratelji i hranitelji prilikom dolaska po penzionersku karticu trebalo bi da ponesu poslednji ček od penzije, odnosno izveštaj korisnika iz banke.