Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić danas je posetio sportsku halu u Jaši Tomić,  razgovarao sa predstavnicima opštine Sečanj, sportistima i sportskim funkcionerima o specifičnostima i važnosti daljeg rada na razvoju sistema sporta i unapređenja perspektive mladih ove opštine i uručio sportsku opremu Osnovnoj školi „Stevan Aleksić“.

Predstavnici i sportisti iz rukometnih klubova “Radnički“ iz Jaše Tomića i “Hercegovina“ iz Sečnja i FK “Krajina“ iz Krajišnika, ministru Vanji Udovičiću predstavlili su takmičarske ciljeve i trenutne izazove sa kojima se sportisti i klubovi ove opštine suočavaju. 

Ministar Vanja Udovičić istakao da je cilj posete da se sport  učini dostupnim svima, da se poboljšaju osnovni uslovi za bavljenje sportom i da sport bude izbor svakog deteta.

„Ponosni smo na činjenicu da se za ovaj kraj vezuje duga tradicija bavljenja brojnim sportovima i tokom današnjeg razgovora prepoznali smo obostranu obavezu da i dalje predano radimo kako bismo je negovali i obogatili. Sport je jedna od najdelotvornijih aktivnosti za socijalizaciju i očuvanje zdravlja ljudi svih uzrasta, što predstavlja neke od najbitnijih ciljeva našeg angažmana“, rekao je ministar Vanja Udovičić i naglasio da će zajedničkim snagama raditi na unapređenju sportske infrastrukture kako bi mladi u još većem broju privukli na sportske terene na kojima će se ostvarivati kao sportisti i kao ličnosti.

„Želimo da ojačamo školski sport u Srbiji, motivišemo decu da se bave školskim sportom, da sport bude način njihovog razmišljanja i da preventivno utičemo na njihovo zdravlje, a da tek onda nastavnici fizičkog vaspitanja koji su naši najbolji selektori i treneri decu usmere da krenu stopama naših profesionalaca, kao što je i Momir Rnić iz Sečnja“, rekao je ministar.

„Škola je baza iz koje nastaju sportski šampioni, ali i ta koja mora prvenstveno da fizičku aktivnost postavi kao aktivnost koja je sastavni deo života i navika svakog deteta, a ne samo dece koja su u sportskim takmičenjima klubova“, rekao je ministar i pohvalio rad Kancelarije za mlade u opštini Sečanj i aktivnosti kojima se dolazećim generacijama stvaraju sve bolji uslovi za sveukupni lični i karijerni razvoj.

„Otvoreno i odgovorno ćemo i dalje zajedno raditi na ostvarenju ovih najvažnijih ciljeva i siguran sam u naš uspeh, jer nas vezuje pravi timski duh“, istakao je ministar Udovičić.

Predsednik opštine Sečanj Predrag Rađenović se zahvalio ministru na poseti.

„Sportski rikviziti će pomoći deci da ostvaruju ciljeve i razviti se u vrhunske sportiste. Srećni smo što ministri posećuju i male sredine, što slušaju  naše probleme i što pomažu bolje napredujemo“, rekao je predsednik opštine Predrag Rađenović i izrazio nadu da će ministar pomoći da se obnove parket  i krov hale u Jaši Tomić.

Direktor osnovne škole „Stevan Aleksić“ Ljupče Trpčevski zahvalio se ministru Vanji Udovičiću na poseti i sportskoj opremi koja je bila neophodna da bi se deca mogla kvalitetno baviti sportom.