Politika- „Grad Zrenjanin evidentno je u privrednoj i infrastrukturnoj ekspanziji, koja, kao glavni benefit, poslednjih nekoliko godina drastično smanjuje broj nezaposlenih i povećava broj radnih mesta. Lokalna vlast, na čelu sa Srpskom naprednom strankom, uspela je da u Zrenjanin dovede investitore od nacionalnog značaja, kao što su kompanije Eseks i Linglong, da proširi pogone nekoliko stranih i domaćih kompanija, poput najvećeg poslodavca Drekslmajera, pa će tako, samo u ove tri kompanije, biti uposleno više od 10.000 naših sugrađana. Na taj način, Srpska napredna stranka će gotovo u potpunosti ostvariti obećanu viziju o punoj zaposlenosti u našem gradu“, navodi se u saopštenju Srpske napredne stranke.

„Sa kompanijom Linglong, investicijom vrednom skoro milijardu dolara, u grad stižu i njihovi kooperanti, a sam investitor ubrzaće izgradnju auto-puta do Beograda i proširene saobraćajnice do Novog Sada, nagoveštava porast stanogradnje, saradnju u oblasti obrazovanja i mnoge druge benefite. Osim investicija u privredi, izuzetno je značajna upravo oblast infrastrukture, a u tom smislu, uprkos pojedinim negativnim konotacijama, nastavljena je izgradnja obilaznice oko grada, raste novi most preko Begeja, i kompletan tranzitni saobraćaj biće izmešten iz gradskih ulica već u toku naredne godine. Protivnici realizacije investicije Linglong treba da znaju da će se u Zrenjaninu graditi najmodernija fabrika guma u Evropi, koja će ispoštovati sve zakone i standarde u oblasti zaštite životne sredine i to će u narednim fazama izgradnje biti i predočeno svim zainteresovanima, što podrazumeva i izradu Studije o uticaju na životnu sredinu. Svi najodgovorniji za realizaciju ovog projekta su Zrenjaninci, žive i rade u ovom gradu zajedno sa svojim porodicama, i apsurdno je da bi oni dozvolili dolazak u grad kompanije koja bi uticala negativno na životnu sredinu.
Osporavanje pojedinaca svakog uspešnog poteza i dobre namere lokalne samouprave da poboljša život svojih sugrađana, neće uticati na realizaciju svih kapitalnih projekata koji su započeti u Zrenjaninu, uključujući i rešavanje možda najvažnijeg od svih – problema zdrave pijaće vode“, navodi se u saopštenju.

Problem sa vodom za piće u Gradu Zrenjaninu evidentno postoji, nije od juče, ali ova lokalna vlast učinila je sve da on konačno bude rešen i to će se i ostvariti. Zvanično je saopšteno da je pre oko četiri meseca postrojenje pušteno u probni rad u trajanju od šest meseci i taj termin ističe tek juna meseca.

„Dakle, Zrenjaninci će nakon završetka probnog rada postrojenja dobiti zdravu vodu za piće i, sviđalo se to drugima ili ne, ova lokalna vlast taj višedecenijski problem će rešiti i to dugoročno. To bi trebalo da znaju i svi oni sugrađani koji na neprimeren način pokušavaju da skrenu pažnju na sebe i na svoje dosadašnje proteste, koji su se u Zrenjaninu u proteklom periodu pokazali kao potpuno neuspešni. Podržavamo pravo svakog na drugačije mišljenje i način izražavanja političkih stavova, ali ne možemo da prihvatimo i tolerišemo neznanje, neobaveštenost, a posebno lošu nameru i skretanje pažnje na ovakav način, koji, sigurni smo, velika većina naših sugrađana ne odobrava i ne podržava“, saopštenju Srpske napredne stranke.