Zrenjanin- Ekipe JKP „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin intezivno rade na uređenju grada. Na poslovima je angažovan maksimalan broj radnika, a od mehanizacije koriste se kamioni, traktori, kosačice, trimeri, čistilica, čistilica „Dulevo“, duvači i dr.

„Tokom prošle nedelje akcenat je bio stavljen na detaljno uređenje ulice Laze Kostića, u naselju 4.juli. Radilo se na čišćenju kompletnog parkinga, staza, ivičnjaka, orezivanju suvih i polomljenih grana, košenju zelenih površina i pranju ulice Laze Kostića, a orezivale su se i grane u ulici Koče Kolarova. Takođe, radilo se na detaljnom uređenju centra grada (kosile su se zelene površine i čistile javne površine), orezivanju stabala na Centralnom groblju, košenju zelenih površina duž Obale Sonje Marinković, duž Magistrale, u spomen Parku, čišćenju i uređenju skverova na Magistrali, košenju zelenih površina na grobljima u Melencima i uklanjanju i čišćenju mini divljih deponija sa više lokacija u gradu. Ovih dana radnici „Čistoće“ uređivali su zelene površine na kružnim raskrsnicama, u Karađorđevom parku, ulici Cara Dušana, Principovoj, Banatskoj i Novosadskoj ulici, naselju Bagljaš, u parkovima koji su nam u programu održavanja i na drugim lokacijama, a okopavana su stabla u ulici Obala Sonje Marinković. Danas ekipe „Čistoće“ kose i uređuju zelene površine na dečijim igralištima na Bagljašu, ulici Ive Andrića, Katoličkom groblju, putu prema Ečki. Takođe rade i na seči i uklanjanju polomljenih grana sa više lokacija u gradu, iznošenju smeća sa groblja, a čistilice će raditi na čišćenju staza i trotoara u centru grada, kada se povuče voda, čistiće i ivičnjake.
Mini deponije predstavljaju konstantan problem i na mestu uklonjene deponije za par dana se pojavi nova što je bio slučaj sa deponijama na uglu Petefijeve ulice, na početku ulice Cara Dušana, u neposrednoj blizini Maksija na Bagljašu i drugim lokacijama. Divlje deponije koje su juče uočene , kod saobraćajnog znaka u Banatskoj ulici, preko puta Ideje u ulici Petra Bojovića, u naselju Bagljaš kod Maksija i prema Potkovici, kao i oko kontejnera kod Šećerane, biće uklonjene danas u toku dana. Svi se moramo zajednički uključiti u rešavanje ovog problema, kako bi živeli u čistom i uređenom gradu, što je u interesu svih nas. Sa uređivanjem grada nastavljamo i dalje, u narednim danima radićemo na uređenju raskrsnica i saobraćajnih znakova kako bi obezbedili mnogo veću preglednost i bezbednost svih učesnika u saobraćaju“, rekla je Danijela Tančić PR JKP „Čistoća i zelenilo“.