Zrenjanin- Organizacija “Svetosavlje” i Grad Zrenjanin, u saradnji sa Narodnim pozorištem “Toša Jovanović”, organizovali su i ove godine, na Vidovdan, svečanu akademiju u pozorištu i tom prilikom odali priznanje učenicima generacije, onima koji su u svojim osnovnim i srednjim školama proglašeni za najbolje među najboljima u protekloj školskoj godini.

Svetosavlje je organizacija koja od samog osnivanja okuplja ljude koji su postigli veliki uspeh u životu i podstiče ih na solidarnost, čovekoljublje i rodoljublje.

Jovan Đorđević nastavnik Tehničkog i informatičkog obrazovanja u osnovnoj školi Đura Jakšić, dobio je posebno priznanje “Prosvetni radnik godine” i novčanu nagradu u iznosu od 50.000 dinara za prosvetnog radnika koji se izdvojio svojim rezultatima.

Profesor istorije Rako Tomović održao je ove godine poslednji čas i danas primio priznanje u vidu ikone Svetog Save.

“Organizacija Svetosavlje tradicionalno zajedno sa Gradom Zrenjaninom organizuje obeležavanje Vidovdana i tim povodom určujemo đacima generacija osnovnih i srednjih škola Grada Zrenjanina i opštine Žitište vredne poklone. Time želimo da istaknemo veliki značaj znanja i obrazovanja. Nagrađeni učenici su svakako mladi ljudi koji će u budućnosti voditi svoju generaciju i ceo naš narod. Oni su nada kako za naš grad, tako i za naš narod, jer njihov primer i spremnost na požrtvovanje je zaista vredno pažnje. Danas je nagrađeno ukupno 40 đaka generacije i dodelili smo priznanje “Prosvetni radnik godine” koje je ove godine pripalo Jovanu Đorđeviću”, rekao je Dragan Vidaković.

 
“Ono što posebno moramo istaći je da danas nagrađujemo one koji su najbolji, one koji su budućnost ovog grada i Republike Srbije. Želimo da ovakve učenike ističemo i da se njima ponosimo”, rekao je Saša Santovac i dodao da Grad Zrenjanin izdvaja značajna sredstva za pomoć učenicima i studentima, osim stipendija Grad subvencioniše i mesečne autobuske karte.