Grad Zrenjanin spreman je za Evropsko prvenstvo u košarci za žene koje će biti održano u Kristalnoj dvorani. Hala je kompletno uređena za košarkaške mečeve, postavljen  je nov parket, dva najmodernija semafora, kao i folija na staklima kako sunčevi zraci ne bi ometali košarkašice tokom utakmice.

Pokrajinski sekretar  za sport i omladinu Vladimir Batez  i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić sa saradnicima obišli su danas Kristalnu dvoranu i uručili sportsku opremu za KK „Proleter 023“.

 

„Veliko mi je zadovoljstvo da vidim da je sve spremno za predstojeće Evropsko prvenstvo u košarci za žene koje je  najveće takmičenje, po rangu, u Srbiji ove godine. Sekretarijat za sport i omladinu  je  dao podršku realizaciji ovog takmičenja. Siguran sam da će grad Zrenjanin ispoštovati sve najstrožije uslove koje FIBA propisuje“, rekao je Vladimir Batez i istakao da je grad Zrenjanin uložio značajna sredstva za sanaciju dvorane i svega onoga što je potrebno za održavanje jednog ovako velikog takmičenja.

„Grad Zrenjanin je spreman za Evropsko prvenstvo u košarci za žene. Zrenjaninu je pripala izuzetna čast da bude domaćin grupi  “D” u kojoj će, pored reprezentacije Srbije, nastupati i reprezentacije Rusije, Belorusije i Belgije. Mnogo novca smo uložili  u Kristalnu dvoranu kako bi bila po Fibinim standardima i sada ovako izbrendirana, sa novim koševima i novim parketom, semaforima sa kojima se malo koja hala može pohvaliti, izgleda zaista fenomenalno“, rekao je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i pozvao sugrađane da dođu u Kristalnu dvoranu i pogledaju utakmice Evropskog prvenstva.

RAPORED UTAKMICA D GRUPE EVROPSKOG PRVENSTAV U KOŠARCI ZA SENIORKE:

  • Četvrtak, 27. jun 2019. god:
RUSIJA – BELGIJA  (17.45 čas)
BELORUSIJA – SRBIJA (20.30 čas)
  • Petak, 28. jun:
BELGIJA – BELORUSIJA (17.45 čas)
SRBIJA – RUSIJA  (20.30 čas)
  • Nedelja, 30. jun:
BELORUSIJA – RUSIJA (17.45 čas)
BELGIJA – SRBIJA (20.30 čas)

POGELDAJTE GDE MOŽETE KUPITI KARTE: