Zrenjanin- U Baroknoj sali Gradske kuće danas su  svečano uručena godišnja priznanja Saveza za školski sport grada Zrenjanina za školsku 2018/19. godinu, u kategorijama pojedinaca i ekipa kod osnovnih i srednjih škola, a  proglašene su i najuspešnije škole.

Svečanosti su prisustvovali Branko Vujović, rukovodilac Grupe za razvoj neolimpijskog, školskog, univerzitetskog i rekreativnog sporta Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, Mihail Dudaš, predsednik Saveza za školski sport Vojvodine i naš istaknuti atletski reprezentativac, načelnica Srednjobanatskog upravnog okruga Snežana Vučurević i pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura, koji je pozdravio prisutne u ime Grada Zrenjanina i gradonačelnika Čedomira Janjića.

 

Prisutne je pozdravio i predsednik Saveza za školski sport grada Zrenjanina Milan Radaković, koji je, zajedno sa sekretarom Saveza Jovanom Lekićem, potom i uručio priznanja delu nagrađenih.

Odlukom Upravnog odbora, Savez za školski sport grada Zrenjanina za školsku 2018/ 2019. godinu dodeljuje priznanja u 6 kategorija: najuspešniji pojedinac i pojedinka kod osnovnih škola, najuspešniji pojedinac i pojedinka kod srednjih škola, najuspešnija muška i ženska ekipa kod osnovnih škola, najuspešnija muška i ženska ekipa srednjih škola, najuspešnija osnovna škola i najuspešnija srednja škola.

U kategoriji najuspešnijih pojedinaca kod osnovnih škola nagradu je dobio plivač i atletičar Justin Cvetkov, učenik OŠ “Petar Petrović Njegoš“.

U kategoriji najuspešnijih pojedinki kod osnovnih škola nagradu je dobila gimnastičarka Anđela Živanov, učenica OŠ “Jovan Jovanović Zmaj“.

Justin Cvetkov zahvalio se u ime svih dobitnika priznanja.
Za najuspešnije u kategoriji pojedinaca kod srednjih škola proglašeni su atletičar Vitomir Vasić, učenik Ekonomsko-trgovinske škole “Jovan Trajković“ i stonoteniserka Reka Begez, učenica Zrenjaninske gimnazije.

Gimnastičari OŠ „Bratstvo“ iz Aradca i odbojkašice OŠ “Žarko Zrenjanin“ su najuspešnije sportske ekipe kod osnovnih škola, dok su, u kategoriji srednjih škola, nagrađeni muška odbojkaška ekipa ETGŠ “Nikola Tesla” i ženska basket 3 na 3 ekipa Zrenjaninske gimnazije.

 

“Najsportskija” osnovna škola u Zrenjaninu je OŠ “Petar Petrović Njegoš“, dok je u kategoriji srednjih škola to priznanje zaslužila Zrenjaninska gimnazija.

Posebno priznanje za doprinos razvoju i unapređenju školskog sporta na teritoriji grada Zrenjanina dobili su Grad Zrenjanin, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu i savezi za školski sport Srbije i Vojvodine.

Dodeljene su ovom prilikom i zahvalnice Saveza za školski sport grada Zrenjanina, koje su zaslužili Sportski savez grada Zrenjanina, Crveni krst Zrenjanina, Kancelarija za mlade grada Zrenjanina, Kompanija “Aviv Park“, Veslački klub “Begej 1883“, Javna ustanova “Sportski objekti“ i Školska uprava za Banat.