Zrenjanin- U sedištu Okruga načelnica Srednjobanatskog upravnog okruga Snežana Vučurević održala je danas 3. redovnu sednicu Saveta  kojoj su prisustvovali gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i predsednici opštine Žitište Mitar Vučurević, opštine Sečanj Predrag Rađenović i opštine Nova Crnja Vladimir Brakus.


Glavna tema sednice odnosila se na funkcionisanje lokalnih samouprava, posebno u pogledu realizacije obaveza koje su preuzele u cilju realizacije projekata putne infrastrukture u saradnji sa JP „Putevi Srbije“ i Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, nakon posete potpredsednice Vlade i ministarke Zorane Mihajlović sa timom saradnika i direktorima javnih preduzeća Zrenjaninu 2. aprila tekuće godine. U skladu sa dogovorom Ministarstvu se periodično dostavljaju informacije sa terena o stanju radova i fazama do kojih se stiglo u realizaciji projekata.

Analiza podataka o ozakonjenju nelegalno izgrađenih objekata na području svih lokalnih samouprava Srednjobanatskog upravnog okruga takođe je bila tema ove sednice Saveta, s obzirom sa se preko Stručne službe okruga podaci redovno, jednom sedmično, dostavljaju nadležnoj službi Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, koje primenu Zakona o ozakonjenju objekata prati kontinuirano od dana stupanja na snagu.

Projekat Vlade RS „Ažuriranje adresnog registra“, koji je osnovni i javni registar o kućnim brojevima i nazivima ulica i trgova u naseljenom mestu, isto je bio na dnevnom redu Saveta okruga sa akcentom na postignuti nivo realizacije u pojedinim opštinama i otklanjanju razloga zbog kojih je došlo do zastoja, s obzirom na proceduru koje lokalne samouprave moraju da sprovedu.