Sečanj- U ušuškanoj ravnici centralnog Banata, u opštini Sečanj, protekla dva dana održana je manifestacija „Tamiški dani“. Bogat kulturno-umetnički, zabavni i sportski  program ove godine  privukao je brojne posetioce.

Ideja za naziv manifestacije proizilazi iz toga da je reka Tamiš neprocenjivo  prirodno bogatstvo i simbol  opštine Sečanj. Raspolaže mnogim pogodnostima, možete uživati sportskom ribolovu, razgledanju ptica, kupanju, kao i u izletima u prelepom  zelenilu.

U centru Sečnja održana je etno izložba „Najlepše iz Banata“ na kojoj su predstavljene rukotvorine, suveniri, tradicionalni specijaliteti, med, kao i izložba fotografija.

Drugog dana manifestacije „Tamiški dani“  više od 10  ekipa takmičilo se u kuvanju riblje čorbe. Pobednici takmičenja nagrađeni su peharom i novčanom nagradom u iznosu 20.000, 10.000 i 5.000  dinara.

 

Pobednici takmičenja u kuvanju riblje čorbe.

 

Na terenu „Partizanovo“ održan je treći po redu memorijalni rukometni turnir pod nazivom “Karasi i legende rukometa”. U kategoriji kadeta prvo mesto zauzela je ekipa Hercegovine, drugo mesto pripalo je ekipi Proletera. U kategoriji devojčica najbolje su bile rukometašice Hercegovine, drugo mesto osvojile su rukometašice Lehela iz Mužlje. Najbolja seniorska ekipa je Hercegovina koja je u finalu bila bolja od RK „Radnički“ iz Jaše Tomić.

U kategoriji veterana Hercegovina je osvojila prvo mesto, drugoplasirani su bili igrači Proletera.

 

 

U večernjim satima posetioci su  uživali  u koncertima Jovana Perišića i Saše Kapora koji je ujedno i zatvorio ovogodišnju manifestaciju.