Predsednik opštine Novi Bečej Saša Maksimović dobitnik je prestižne nagrade „Grand-prix business samita“ za najboljeg gradonačelnika na Zapadnom Balkanu u

Nakon sveobuhvatne analize poslovanja velikog broja kompanija, institucija i pojedinaca na osnovu dobijenih predloga vaših poslovnih partnera i rezultata nezavisnih istraživanja tržišta, međunarodna komisija je donela odluku da ove godine GRAND PRIX-BUSINESS SAMITA 2019 u kategoriji za NAJBOLJEG GRADONAČELNIKA ZAPADNOG BALKANA dodeli Saši Maksimoviću zbog svoje odgovornosti, pragmatizma i menadžerskog pristupa.

Saša Maksimović ušao je u politiku još 1998 godine. Kao narodni poslanik radio je punih 8 godina u Skupštini Srbije i jedan je od osnivača SNS-a. 2013. postaje predsednik Skupštine opštine Novi Bečej, a 2016. godine je izabran za predsednika opštine Novi Bečej. Po struci je inženjer prehrambene tehnologije, a pored toga je završio i ekonomiju  jer smatra da zbog razumevanja opštinskog budžeta mora imati i adekvatno znanje iz ove oblasti, koje je preneo i na opštinsko poslovanje.

 

Organizuje, usmerava i vrši koordinaciju saradnje sa organima okruga i opštinama, i uspešno saradnje sa međunarodnim i nacionalnim ekonomskim organizacijama i asocijacijama.

Tako je kao predsednik opštine doprineo da se veliki deo novca uloži u industrijske zone, obezbedio značajna sredstva za rekonstrukciju vodovoda, fekalne kanalizacije, omogućio da se izgrade trafo stanice u industrijskim zonama, uložio velika sredstva za rekonstrukciju i sređivanje ulica, renovirao dečija igrališta, postojeće sportske terene. Obezbedio velika sredstva za podsticaj poljoprivrednicima i uredno izdvajao novce za najbolje đake.

 

U toku njegovog mandata, izgrađena je jedna od fabrika u industrijskoj zoni „jug“ u Novom Miloševu dok je druga u završnoj fazi. Pod njegovim vođstvom Novi Bečej je osvojio i veliki broj nagrada kao jedna od najaktivnijih opština na teritoriji Vojvodine, ali i Srbije i sada je sa pravom laureat za prestižno priznanje GRAND PRIX-BIZNIS SAMITA u kategoriji za NAJBOLJEG GRADONAČELNIKA.  Saša Maksimović važi za „čoveka iz naroda“ koji vodi računa o svakom sugrađaninu i uvek je otvoren i dostupan za sve sugestije svoji sunarodnika. Oženjen je i otac dvoje dece.

 

 

Nagrada GRAND PRIX-BUSINESS SAMITA se dodeljuje na osnovu niza standardizovanih- postavljenih kriterijuma koji podrazumevaju inovativnost, visok stepen tržišne prepoznatljivosti i pozicioniranja autentičnog proizvoda. Sveobuhvatan, iscrpan i analitičan metod izbora laureata, od nominacije do konačne odluke, uz angažovanost velikog broja kompanija i institucija, štampanih i elektronskih medija, poslovnih asocijacija i udruženja pojedinaca podstiče stvaranje novih partnerstava i uspostavljanje bolje poslovne i investicione klime, kao i bržeg ekonomskog povezivanja i prosperiteta.