Zrenjanin- U ponedeljak, 10. juna, koncertom naše sugrađanke Milice Dosković u prelepom ambijentu Gradske bašte otvorena je treća sezona manifestacije „Banatska bajka – leto u gradskoj bašti“. U toku leta, od ponedeljka do nedelje u planu je oko 70 programa namenjenih svim generacijama. Programi su tematski podeljeni i počinjaće od u 20h, osim dečijih, koji počinju u 18h.

Pogledajte  program manifestacije „Banatska bajka“ u Gradskoj bašti za period od 17.  do 23. juna 2019. godine:

PONEDELJAK, 17. JUN  – GRADSKA BAŠTA

FILMSKO VEČE UZ MUZIKU

  • Nastup Milica Dosković, vokalna solistkinja – 20h
  • Film: „Srećni princ“ – 21h

SREĆNI PRINC:U jeftinoj pariskoj hoteskoj sobi Oskar Vajld leži na samrti razmišljajući o događajima iz prošlosti koji ga transportuju kroz vreme na različita mesta. Od Diepa, preko Napulja pa sve do Pariza sloboda je neodoljiva i Oskar, skitnica bez dinara, tuda se šunja izbegavajući stare poznanike, ali uživajući simpatije grupe odmetnika kojima priča svoje stare doživljaje. Ovo je priča o tamnijoj strani genija koji je živeo i umro zbog ljubavi u poslednjim danima devetnaestog veka.

 

 

UTORAK, 18. JUN – GRADSKA BAŠTA

  • VINSKO VEČE 20h
  • Predstavljanje vinarije „Malbašić“ iz Kozaraca

 

 SREDA, 19. JUN – GRADSKA BAŠTA

  • MULTIMEDIJALNO VEČE – 20h
  • Predstavljanje kulture Opštine Žitište, nastup gajdaša Vanje Ilijeva, KUD „Lukićevo“ i pevačke grupe „Seferini“

 

 ČETVRTAK, 20. JUN – GRADSKA BAŠTA

  • Program za decu od 18h i projekcija filma: „Aladin 2“ od 21h
  • U Gradskoj bašti od 18h organizuje se festival „Vrtić malih foklorista“, u okviru programa predstaviće se i nastupiti dečje grupe Kud „Pionir“, KUD „Đerđef“. „Moja Sosa“ i KC „Svetozar Marković“.
  • Film: „Aldin 2“ – 21h

ALADIN I LETEĆI ĆILIM  – 21h

Aladin živi u Pjortu, malom pustom selu u Bulgislavu, zajedno sa majkom, ocem i kozom Rajkom. Pjort je lepo i zanimljivo mesto, ali vrlo malo, pa Aladin sanja o pustolovinama u velikom svetu koji se nalazi iza planina na horizontu. Aladinov otac uopšte ne podržava svog sina. Insistira da se smiri. Svet nisu pustolovine, nego opasnosti i ljudi iz malog mesta ne treba da se mešaju sa onima iz vanjskg sveta. Od dečaka se očekuje da pođe stopama svog oca i postane krojač. Kada Aladin dobije nepredviđenu šansu, on je zgrabi oberučke. Na fantastičnom letećem tepihu, koga je dobio od El Faze, Aladin sa svojom vernom prijateljicom kozom Rajkom, leti prema suncu sa zadatkom da vrati El Fazi izgubljeno unuče. Sultanov grad Peto je zaista nešto posebno – ogroman i haotičan, iza svakog ćoška vrebaju probisveti. Ali to ne sprečava naivnog seljačića Aladina da nastavi put na čarobnom tepihu. Srećom, Aladin naleti na Esmeraldu, divnu i pametnu gradsku devojčicu koja poznaje sve zamke velikog grada Pata. Iako se udružio sa Esmeraldom, prevejani lopov zvani ’’Pacov’’ mu ukrade čarobni tepih, što je pokolebalo Aladina. Pacov odmah nosi čarobni tepih sultanu u nadi da će kao nagradu dobiti mesto zapovednika carske vojske. Svi znaju da je sultanova najveća želja da se na čarobnom tepihu uzdigne iznad građana Peta i pokaže im da nije samo bogat, debeli i lenji diktator, nego i jedini leteći sultan na svetu. Aladin pokušava da prevaziđe svoje seoske slabosti. Odlučio je da se uvuče u sultanov dvorac. Na njegovo iznenađenje, Esmeralda odluči da mu pomogne. Uz pomoć kovača Salepa i njegove kćerke Perle, Aladin i Esmeralda uspevaju da se provuku pored straže i uđu u u najfantastičniji dvorac istočno od meseca. Problem je što uopšte nisu trebali da budu tu gde je novi komandant carske garde Pacov, njihov najveći neprijatelj. Aladin je uhvaćen u pokušaju ’’krađe’’ svog tepiha i bačen u tamnicu, što mu daje priliku da pokaže da je on ustvari pametno i dovitljivo seljače. Nažalost, Aladina čekaju novi izazovi, Esmeralda je uhvaćena i osuđena na smrtnu kaznu umesto njega koji sada dobija neočekivanu pomoć od čarobnog tepiha. Zajednički uspevaju da nadmudre Pacova i  umaknu sultanu i njegovoj vojsci. Aladin i Rajka vraćaju se kući sa neočekivanom nagradom.

 

 PETAK, 21. JUN – GRADSKA BAŠTA

TAMBURAŠKO VEČE – 20h

  • U okviru tamburaške večeri od 20h u Gradskoj bašti nastupa ansambl Melenački tamburaši „Džo i drugari“

 

 

SUBOTA, 22. JUN – MUZIČKO VEČE – GRADSKA BAŠTA

VEČERI UZ EVERGRIN MUZIKU

  • Nastup „Bid Benda“  20h

NEDELJA, 23. JUN – AKTIVNI ZRENJANIN – GRADSKA BAŠTA

  • 20 časova:Prezentacija zdravih stilova života i sportova „Pozitivnim mislima do zdravog života“  izlagač Spasoje Vlajić

 

U slučaju lošeg vremena, kiše, vremenskih nepogoda i nepredviđenih vremenskih okolnosti, program će se po dogovoru i potrebi organizovati u zatvorenom prostoru, u prostoru Barokne sale Gradske kuće ili u Kulturnom centru Zrenjanina.

 

 

After večeri „Banatske bajke“ organizuje se utorkom, petkom i subotom na prevlaci kod Muzeja piva i Gradske pivnice od 22 časova.

 

 

 

Organizator zadržava pravo izmene programa.